Fekvenyomás rúd helyett kézisúllyal?
Figyelt kérdés
Egyszerűen nem érzem rúddal a fekvenyomást. Hétfőn szoktam mell+kart edzeni, szerda láb, péntek hát-váll. Ma is lement a vízszintes meg a 30 fokos nyomás rúddal, majd a tárogatás, bicepsz, tricepsz. Bicepszezés közben láttam, hogy 3 nagyon durván kigyúrt arc nyomott kézisúllyal, gondoltam kipróbálom majd tricepsz után, hogy még véletlenül se segítsen be. Nem túlzás, de olyan jó durranás volt a mellemben, mint soha azelőtt. Öltözőben kis túlzással nem ismertem magamra :D
Kérdés:
1.Csináljam a vízszintes és a ferdepados nyomást is ezentúl kézisúllyal? Ugyanúgy lehet tőle fejlődni?
2.Mi a véleményetek arról, hogy előtte edzem a bicepsz-tricepszet, hogy "kifárasszam" a nyomások előtt, és így teljesen mellből menjen a mozdulat?
2014. szept. 22. 16:30
1/5 anonim válasza:
Nem kell előtte a kart kifárasztani. A kézi súlyzós nyomás pedig mehet, nálam is az lett mostanában az első nyomógyakorlat.
2/5 anonim válasza:
Én a helyedbe váltogatnám hetente. Ismerek egy srácot. ő csak kézi súllyal nyom fekve, mert a simát a válla nem bírja és hát nem olyan szép a melle, elég hegyes.
3/5 HarciCsiga válasza:
a hegyes mellnek semmi köze a kézi súlyhoz :DD én pl már nem nyomok vízszintesen sem és inkább a kézi súlyzókat preferálom a préselő mozdulat miatt
4/5 anonim válasza:
A mell formája genetikailag adott. Nem tudod a tapadási pontokat arrébb tenni. A nagyságát tudod növelni.
5/5 anonim válasza:
Én abban hiszek,hogy akkor dolgozik az izom ha érzed,és fáj. Na most ha te nem érzed a rudas nyomásokat,hagyd el nyugodtan, nem pótolhatatlan gyakorlat. Inkább csak egykezesekkel nyomj. Ne feledd, nincs kőbe vésett szabály,magadra kell szabni a testépítést. Nem válhat be mindenkinek ugyanaz,a strukturális adottságok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!