Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kezdő testépítés így jó lesz?

Kezdő testépítés így jó lesz?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, 173 cm és 71 kg, kb. 20% testzsírral. Szóval sok izmom sincs, azért annyira kövér sem vagyok. Úgy gondoltam, hogy Szilveszterig tömegelek (a karácsonyi zabálást úgysem lehet megúszni), és utána szálkásítok. Ez hosszú távon "éves" tervnek is megfelel? Úgy értem, hogy ősszel-télen tömegelni, és télen-tavasszal szálkásítani?
2014. szept. 20. 22:12
 1/10 anonim ***** válasza:

Akkor szálkásíts amikor neked jobb. De igen, így is lehet gondolkodni, hogy strandszezonra időben fel tudjon készülni az ember.

Viszont most van szeptember, számoljunk októbertől, 3 hónaptól ne várj olyan nagy mértékű izomtömeg növekedést. Vagyis ennyi idő alatt fogsz fejlődni, de ha 3 hónap után máris szálkásítani akarsz, jóformán ott leszel ahol elkezdted. Egy kicsit tömegelj tovább, kevés lesz az időd szilveszterig.

2014. szept. 20. 23:07
 2/10 A kérdező kommentje:
Mennyi a kicsit tovább?
2014. szept. 20. 23:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Amíg nem lesz rajtad kellő mennyiségű izom. Fél-1 év, genetika függő.
2014. szept. 20. 23:25
 4/10 A kérdező kommentje:
És mennyi a "megfelelő mennyiségű" izom?
2014. szept. 20. 23:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez egyénfüggő, hogy kinek mi a kellő izommennyiség. Nekem egy Lénárd Lajos szint amire azt mondom, hogy izmos, más pedig kevesebbel is elégedett. 3 hónap alatt max netto 3kg izom jön, az is csak eleinte ilyen gyorsan. 3kg izom meg lópikula.
2014. szept. 21. 08:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Értem, de nem erre gondoltam mint elegendően izmos, szóval nem mint végcél érdekel. A lényeg amire gondolok: ha tömegnövelek, akkor akarva akaratlan zsír is feljön. Ha viszont nem szálkásítok, akkor előbb utóbb egy zsírdisznó leszek, amit nem akarok. Szóval a kérdés, honnan tudom, hogy mikor kezdjek szálkásítani?
2014. szept. 21. 10:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Én eleve 20% zsír fölé sem mennék. De azt teheted, hogy lassú tömegelést végzel. Így inkább izom jön, kevés zsír. De mivel nagyobb tömeghez fog tartozni kb ugyanannyi (vagy picivel több) zsír, így a zsír% az csökken. Remélem érthető.
2014. szept. 21. 10:17
 8/10 A kérdező kommentje:

"Én eleve 20% zsír fölé sem mennék."

Ja, értem én, de ez van. Ha most szálkásítani kezdenék, akkor az a kis izom ami van eltűnne....

2014. szept. 21. 10:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem is azt írtam, hogy szálkásíts, hanem lassú tömegelés legyen, hogy ne menjen rád sok zsír az izom mellé
2014. szept. 21. 10:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Ok, értem. Akkor már csak azt mondja meg valaki, honnan tudom, hogy kezdhetem a szálkásítást majd.
2014. szept. 21. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!