Hogy is van ez a számolósdi? Fogytam már, de szeretném végre tényleg komolyan venni.
Jelenleg 126 kiló vagyok (de 135-ről indultam), és 181 cm magas.
Hány kilóra számoljam a fehérjét, zsírt, szénhidrátot?
Amikor legutóbb leg vékonyabb voltam, akkor voltam 103 kiló, és akkor tényleg jól néztem ki. Most a 90 kilót tűztem ki célomul. (vastag csontozatom van, nem bírom átfogni a saját csuklóm, 42-es lában van, a fejem is nagyobb az átlagnál, alig találok magamra női kalapot is).
Számoljak 90 kilóra?
Akkor ezek szerint 180 g fehérjét, 45 g CH-t, és 90 g zsírt kell elfogyasztanom?
Fehérjét csak a hús, tojás és túróból számoljak (nomeg fehérjepor), és növényből ne. Ez ok.
Szénhidrátot viszont számoljak mindenből? A túróból, fehérjeporból, mindenből? És zsírból is?
Kell ennyi zsírt enni???
Nagyon köszönöm, ha valaki segít.
Úgy látom még komolya gondok vannak nálad... na meg elég tudatlan vagy még.
Először is, ha fogyni akarsz akkor nem a fehérjét hanem a CH-t kell csökkentened meg a zsírbeviteledet.
A fehérjét és a CH-t is mindenből számolni kell, bármit is eszel.
126 kg-ra számold... mivel most annyi vagy.
2 x ttkg fehérje, 4-5 x ttkg CH, ha fogyni akarsz akkor kb. 2 x ttkg CH és 1 x ttkg zsír.
+ heti 3-4 aerob edzés!!
Nő vagyok.
2-es:
Ha megnézed az általam beírt adatokat, láthatod, hogy a fehérjét 2-es, a CH-t 0.5-ös szorzóval vettem.
1-es CH mellett nem indult meg a fogyás, azóta próbálom tartani a 0.5-öt, de mostantól mérni, számolni is akarok.
És nem hiszem, hogy a 2x-es szorzós fehérje csökkentett lenne. Ennyit ajánlanak szálkásításkor.
Azt írod, számoljak 125 kilóra.
Korábban meg azért röhögtek ki, mert ennyire számoltam. Akkor azt mondták, hogy a zsírmentes testtömeggel számoljak.
Na most akkor mi az igaz???
Én 80 kg-ra számolnék mindent, kb. az lenne az a testtömeg, ami csak kicsit számít túlsúlyosnak.
És a 75-öt céloznám meg, nem a 90-et.
A 0,5 gramm ch kevés, nagyon, kb. 3-ról kezdd és fokozatosan csökkentsd.
75 kg?
Kb annyi a csontvázam... de komolyan. Én 75 kilósan csont-bőr lennék. Mondom, mikor 105 kilós voltam, akkor baromi jól néztem ki. Akkor gondoltak amúgy 80 kilósnak.
Nem tudlak elképzelni, ne haragudj.
Vannak 175-180 cm-es nő ismerőseim, de mind 80 kg alatt vannak és még így is van egy-két, aki elég hájas.
A "vastag csontozatot" pedig felejtsd el, nincs olyan ember, akinek az átlagtól lényegesen, szignifikánsan vastagabb csontja lenne, genetikailag meghatározott a csontsűrűség és csontméret, nincs nagy szórás.
(széles vállú, bagy lábú, nagy fejű vagyok, de persze arányosan, nekem is van olyan ismerősöm, aki hasonlóan néz ki mint én, és mégis 20 kilóval kevesebb!!!!) Jó, OK, tegyük fel, le tudok fogyni 75-re. Nem is ez a lényeg.
Hogyan számoljak? A jelenlegi súllyal, vagy a betervezettel?
A növényi fehérjét ne számoljam csak a húst, tojást, túrót, fehérjeport?
De a CH-t és zsírt azt számoljam a növényeknél (olajoknál)IS???
Jó a 2g/testtömegkg fehérje?
3g/testtömegre biztos nem fogom felvinni a CH-t, mert azzal én hízok. Majd hintáztatom, ha elakadok, de most 1-nél többet biztos nem fogok enni.
A zsírt mennyinek számoljam?
Már leírtam, számolj 80 kg-mal.
És kezdd 3 gramm ch-val, amit fokozatosan csökkents.
Biztos nem fogsz tőle hízni, mert kisebb a szorzó.
Ha most 2 gramm fehérjén, 0,5 gramm ch-n és 1 gramm zsíron vagy, akkor a kalóriabeviteled 2375 kcal (125*2*4+125*2+125*9=2375).
Ha 80 kg-mal és 3 gr ch-val számolsz, akkor meg csak 2320 kcal (80*2*4+80*3*4+80*9=2320) lesz a kalóriabeviteled, amit ráadásul fokozatosan csökkenteni fogsz.
Az ember csontváza 10-15 kg körül van.
Biztos nem emiatt vagy nagydarab és biztos nem leszel 75 kg-osan kórosan sovány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!