Ha nem egy napon múlik a dolog, akkor miért van ez?
Amikor nagy ritkán van egy csalónapom, utána minden a feje tetejére áll! Ezt kifejtem bővebben:
2 tskg fehérjén, 5g ch-n és 1g zsíron vagyok, áprilisban ballagási ünnepen elengedtem magam, hiszem gondoltam csak egy nap az egész nem ezen fog múlni. A fehérjém aznap is megvolt, meg minden szóval nem sz*rtam bele abba a délutánba.
Viszont utána 3 hónapig(!!!) vissza kellett vennem 3-4g ch-ra, mert még így is híztam heti 1-2 kilót, azzal az étrenddel amivel addig súlyt tartottam. (ez az 1-2 kiló inkább zsír volt szerintem, de ez miért volt?? miért kezdtem el súlyt tartani/lassabban hízni azért mert visszavettem a ch-t, ha csak EGYETLEN egy napig csaltam??)
Aztán augusztusra végre, fokozatosan visszaszoktam az 5-5,5g ch-ra, de múlt héten ismét bejött egy ünneplés, kicsit nassoltam, újra elengedtem magam, mert hiszen most én voltam az ünnepelt :)
De ugyanaz történt! Egy nap miatt már megint 3-4g ch-n vagyok és még mindig hetente 0,5 kilót hízok. Miért van ez, ha csak egy nap volt az egész, utána visszaállok a normális étrendre? Sőt még kevesebbre is?
Magamon nem tapasztaltam még ilyet, pedig ha valaki, aki én igazán grammra kimérek mindent és figyelem a mozgást.
Semmi nem indokolja, hogy egy zabálás így megdobja a hízást. Sőt. Azt mondanám, nonszensz.
Amúgy meg ne ijesztgess! :)
És most jutottam el odáig, hogy meggyőzzem magam arról, hogy nem egy napon múlik a dolog.
Kis fogalomzavar is van nálad:
A csaló nap nem tömegelésre való. Ha már eleve kalóriaplusszban vagy és jön az általad megcélzott heti tömegnövekedés, akkor minden extra kalória a zsírosodás irányába tolja el a dolgot.
Hány éves vagy? Hány kiló? Mennyivel ettél többet az átlagos napi bevitelednél az ún. "csalónapon"?
Én is tudom, hogy nem egy napon múlik, ezért is tartottam magamnak csalónapot :D
Amikor tudtam, hogy megyek valahová, ahol biztos lesz zaba, hiszen esemény van, akkor a fehérjére ügyeltem, az megvolt, de a ch-t és zsírt annyira leszorítottam amennyire csak tudtam, hiszen a csalókajával bejön elég így is
Persze kcal plusz volt, ez nyilvánvaló, de mégsem annyi mintha még az aznapi étrend is ment volna.
Valószínűleg a nagyobb mértékű kaja miatt több víz ragadt rád, több ch egyenlő a több vízmegkötéssel.
Előfordulhat még, hogy az aktivitásod csökkent így ugyanazzal a kcal bevitellel több massza megy rád.
Egy másik dolog, hogy bizonyos kcal bevitelnél a súlyodat 2-3 hétig csekkold, csak utána változtass ha nem tetszik az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!