Mennyi idő alatt, milyen edzéssel építhetnék ilyen mellizmokat (magas vagyok, hosszú karok, széles váll)?
Fél éve járok konditerembe,szoktam itthon mellette fekvőtámaszozni,sok fehérjét eszek,tervezek venni tápkieget...de nem nagyon fejlődök,főleg a mellizmom van lemaradva.190cm magas vagyok,nagyon hosszú karokkal,széles vállakkal,ritkán érzem a mellemet gyakorlat közben(inkább váll/tricepsz),ritkán van izomlázam,akkor is csak a szélén,középen alig van izom,nem ér össze.
Ilyen mellizmot hogyan építhetnék,mennyi időbe telik,milyen edzésterv kell hozzá?
Most fekvenyomni szoktam kézisúlyzókkal egyenes és ferde padon,valamint tárogatni szintén kézisúlyzókkal,néha fekvőzni.
Ez a csávó nem tűnik naturálnak. :)
Egyébként az edzésen és a táplálkozáson kell változtatni. A mellizomban azért nem olyan nehéz izomlázat összehozni. Bár ez egyénfüggő és nem feltétlenül kell izomláz, ahhoz, hogy fejlődj. A fél év edzésmúlt kb a mozgások elsajátítására elég, komoly fejlődés nem várható ennyi idő alatt.
Értem,köszönöm a válaszokat.Valóban nem sok a fél év edzés,tényleg csak gyakorolom a helyes kivitelézését a gyakorlatoknak.Igaz fejlődtem valamennyit,megjegyezték már elég sokan,hogy izmosodtam.
Mit szedhetett ez a fickó,amitől ilyen mellizma lett?
Tudnátok egy olyan formát mutatni,ami naturálban el lehet érni és ahhoz milyen edzésterv,mennyi idő kell?
Hasonló cipőben járunk. Én is 190 felett vagyok,széles váll,hosszú karok,és a mellem még mindig gyenge pontom. Éveken át nyomtam fekve hagyományos módon,és alig fejlődtem. Nekem az jelentett minőségi ugrást,amikor átálltam egykezes súlyzós fekvenyomásra,és egyre inkább az izomérzetre helyeztem a hangsúlyt a súly mérete helyett.
Szóval a kézisúlyzós nyomás jó ötlet,a tárogatást viszont csak akkor javaslom,ha nagyon szabályosan tudod csinálni. Az emberek többsége rosszul csinálja.
A másik jó dolog a különböző mellgépek használata. Nagyobb termekben találsz olyan gépeket,ahol a kötött mozgástartomány miatt jobban figyelhetsz az izomösszehúzódásra,mert nem kell egyensúlyozni,ill. a vállakat és tricepszet is könnyebb kikapcsolni.
Viszont ahogy a többiek is írták,a képen látható fizikum naturálban elérhetetlen.
Inkább törekedj arra,hogy a saját adottságaidból kihozd a legtöbbet. A teremben csak az érzetre figyelj,ne a súlyokra meg az egódra,kis súlyokkal,nagyobb ismétlésszámmal tanuld meg érezni a mellizmod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!