Hal is ugyan olyan jó fehérjeforrás akár edzés után vagy napközben, mint a csirkemell?
Víz Fehérje Zsír Ásványi a.
Juh 60 16 20 3,4
Sertés 58 15 24 2,8
Tyúk 56 21 19 3,2
Ponty 73,4 16,9 8,7 1
Süllő 78,4 20 0,5 1,1
Pisztráng 77,5 19,3 2,1 1,2
16-os kiegészítése:
A táblázat besdzúrása nem tökéletes, de a számadatok sorrendisége egyértelműen megegyezik a fejléccel. A számadatok átlagértékek! Tógazdasági pontynál a zsír valamivel több, a fehérje kevesebb.
Tengeri hallal vigyázz! A Mekong-delta partvidékén folyó „tenyésztés” minden képzeletet felülmúl. A szűk halketrecekben (állati és emberi ürülékek között) hatvan-nyolcvan cápaharcsa vergődik egy négyzetméteren. Az állatokat döghússal, dél-amerikai csontliszttel, génmanipulált táppal, szójahulladékkal, szerves szeméttel etetik. Egy pangasiushoz képest a tápos csirke fejedelmi ínyenc. A halakat antibiotikummal tömik, nehogy elpusztuljanak a fertőzött vízben, és kínai injekciókkal kezelik.
Félek úgy van, ahogy #9 és #19 írja.
De nem kell ezeket tudnod. Egyszerűen próbáld megsütni vagy hasonlítsd össze a pangasiust egy drágább tengeri hallal. Ég és föld a különbség ízre és állagra is. A pangasius az nekem valami átmenet a hús meg a zsír között. Ne edd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!