Az a baj, hogy a legtöbb esetben aki azt mondja, hogy a tej jó, csakis azért mondja, mert megszokta. Megszoktam, tehát jó. Új, tehát rossz. Meg ez az "én is iszok, és nincs semmi bajom" is kicsit olyan, hogy a szervezet nem olyan egyszerű, hogy azonnal előjön, ha gond van. És azért ne állítsunk fel erőltetett ok-okozati kapcsolatokat számunkra kedves dolgok iránt. Tudok ellenkezőt is: az én nagyszüleim is isznak tejet, és 65 éves korukra rengeteg bajuk volt. Na ilyenkor mi van?
Legyen egy következetes szemléletrendszer amögött, hogy a tej jó-e, nem jó-e és hogy mennyit érdemes inni. A tejelleneseknek úgy nagyjából vannak érveik, míg ugye a másik oldalról már írtam. Ha meg itten szupermodern kutatásokat linkelgetnénk, az már átcsapna vallásháborúba, és akkor meg célszerűbb mindenkinek a maga háza táján sepregetnie. Aki akar, igyon, aki nem akar, ne igyon. Nem egy gyakorikérdésben fogjátok megváltani a világot.
Annyira jó, amikor a sok okos EGYETLEN ASPEKTUSBAN vizsgálja az egészséget. Mintha ez ilyen egyszerű lenne :D
Tehát ez az: én (egy darab ember) csinálok/nem csinálok egy bizonyos dolgot és egészséges vagyok az NEM ÉRV. Az ilyen próbálkozásokkal fel is lehet hagyni, még mielőtt buzgó bizonygatásokba kezdünk.
Nehéz megmondani, hogy mi az egészségtelen és mi nem, egyáltalán milyen szempontok alapján ítélhetünk valamit ennek vagy annak. Én úgy tekintek a testépítésre, mint egy kisebb kompromisszumra az egészségemmel szemben. Persze ez a gondolat is abban gyökeredzik, hogy a paleo az etalon, ami közel sem biztos, mindössze nekem ez a legésszerűbb elmélet eddig, amiket olvastam. De kell az a lábos rizs meg a túró meg a sajt, mert ezek nélkül még annyira sem fejlődgetnék, mint most.
Tehát ha úgy tekintem, hogy a tej és az összes tejtermék egészségtelen, akkor legalább legyen értelme káros dolgokat enni, ne csak azért igyam a tejet, mert incsifincsi, hanem legyen valami haszna. A tej ilyen szempontból nem releváns, de azért a túró este nagyon király dolog, írhat tőlem bármit a Szendi, akkor is jól jön a kazein estére :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!