Lehetek egyszerre endo és ektomorf?
Olyan mintha mindket alkat sz*rsagait megkaptam volna:
Keskeny vall,hosszú és vékony végtagok,lassú izomnövekedés (ektomorf),de széles csípő,könnyű zsírosodas,kerek arc,nagy s*gg..(endo)
Hogy lehet ennyire elb**szott alkatom? Mintha egy új testtípus lenne..
18/F
Igen.
Nagyon ritka, hogy valaki csak egy testalkatba legyen besorolható, sokkal gyakoribb a "kevert" testalkat.
Lehetsz. Általába csak ektom-mezo és endo-mezot szokták mondani lehetséges kevert alkattípusként, de ez is előfordul. Az eredeti sheldon féle szomatítusokból mindegyikre típusra adnak x pontot egy 1-7-es skálán és ott szerintem ektomorfia: 7, mezomorfia: 1, endomorfia: 7 is kijöhet sajnos.
Én is kevert lehetek, de főként endo. A csontjaim elég erősek és vastagok (a csuklóm kerülete 18 cm és csak 172 cm vagyok, a csípőm is elég széles és a vállam is), viszont a végtagjaim, főleg a kezem elég hosszú, pedig elvileg rövidnek kéne lennie, a lábaimra meg nem nagyon hízok, csak izmosodnak, ettől persze elég felemás lesz a kép: Hosszú, vékony karok, széles csípő/váll, derék körül elég sok felesleg, és persze úszógumi, de elég erős lábak.
Szóval nekem is elég felemás...
Szerintem a lábaim mezok, a törzsem meg endo, a karom meg ekto.
A lábaimmal tényleg mindig meg voltam elégedve, arról híztam a leghamarabb, bár nem is nagyon híztam rájuk, a fenekemre sem, viszont mindig elég vastag, izmos és kemény volt, a karjaim viszont elég nehezen izmosodnak és piszok gyengék, valamint vékonyak. A testem mindig is problémás volt hízás szempontjából, főleg a hasam és az arcom, mert erre a két területre hízok leghamarabb és ezekről adom le legkésőbb meg legnehezebben a felrakódott zsírt. Szóval én ilyen szempontból még komplikáltabb vagyok. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!