Szeretnék diétás étrenddel és aerob edzésekkel szálkásodni és súlyt veszíteni a zsírraktárakból. Olyan 10, maximum 15 kilogramm súlyt szeretnék leadni, úgy, hogy lehetőleg az izmokból a legkevesebbet veszítsem. Azt tudom, hogy az aerob edzés ideális pulzustartománya 130 körül mozog, ekkor még nem olyan nagy a terhelés, hogy a test az izmokhoz nyúljon, inkább a zsírokat kezdi bontani. Már bringázok egy jó ideje, viszont az átlaghoz képest magas a pulzusom. A nyugalmi pulzusom a normál 72 helyett 85-90 között mozog. Bringázás közben ha teljesen nyugodt tempóban tekerek akkor is 160 körül van az átlagpulzusom. (És a furcsa ebben, hogy ugye a pulzus legtöbbször az edzettséggel van összefüggésben, viszont már 4 éve bringázom, évi 3-5 ezer kilométert tekerek, szóval egy nem sportoló emberhez képest biztosan edzettebb vagyok.) Nos a kérdésem, hogy ezzel hogyan tudok aerob jellegű munkát végezni? Mivel így edzés közben szinte mindig átesek a 130-as küszöbön. A válaszokat előre is köszönöm!
2014. szept. 6. 10:40
1/4 anonim válasza:
A pulzusod lehet magas alapból más miatt is. Bunny szerint (aki írta a sárga kapszula könyvet) az a jó tartomány, ahol már lihegsz, de tudsz értelmesen, folyamatosan beszélni.
2014. szept. 6. 11:01
2/4 anonim válasza:
Vagyis lehet nem ő találta fel a spanyol viaszt, de akkor is
"A tuti módszert a futók találták ki: az ún. conversation pace, (beszédképes pulzusszám) az a tartomány, ahol lihegsz, de még képes vagy érthetően, normálisan beszélni. Ebben a tartományban kell maradnod, és tök mindegy, hogy mit mutat a pulzusmérő, nem tévedhetsz."
2014. szept. 6. 11:02
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Pont most olvastam el a sárga kapszulát, azért is gondolkodtam el ezen a dolgon. Egyébként nekem tekerés közben az a 160-as pulzus, pont ez a 'beszélgetési' tartomány. Amikor a beszéd már nem egészen folyamatos, de még nem is olyan megterhelő az edzés hogy ne tudjak beszélni. Viszont ez mégis 30-cal magasabb az előírtnál ez lepett meg. A másik pedig, hogy ha komolyabb hegyre megyek és kihajtom magam, mutatott az óra 220 feletti értéket is, ami néhány szakirodalom szerint már a halál kategória. :D
2014. szept. 6. 11:20
4/4 anonim válasza:
Nekem is vannak ilyen problémáim, egyszerűen magas a pulzusom, edzés után 1 órával is képes még 120 körül mozogni nyugalmi állapotban. Rosszul nem érzem magam, de akkor se teljesen jó ha így pörög a szív. Voltam már szívultrahangon, pajzsmirigy vizsgálaton, sehol semmi...
Bár reggelente, ébredés után meg teljesen normális, így több mint valószínű, hogy a kávét nem tolerálja már a szervezetem, pedig próbálok már max napi kettőt inni csak :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!