Most kezdtem ezt a gyúrós, kondizós dolgot és lenne egy pár kérdésem ezzel kapcsolatban?!
1. Hány naponta gyúrjak? Legyenek pihenőnapok?
2. Mit egyek? Ez a nehezebb kérdés, mert hátrányos helyzetűek vagyunk és tömegnövelőre nem futja sajnos, és mindennap csirke vagy pulykamellet sem tudok venni magamnak max. havonta háromszor négyszer :/ mit ajánlanátok? Tojást szoktam enni sokat.
3.a futás fontos kondizás mellett hogy "jó" legyen az alakom? És ha igen milyen gyakran? És kb. mennyi ideig?
4. Van hogy egy edzés alatt megiszok 1-1,5 liter vizet ez soknak számít? Mert hallottam valami olyasmit hogy kimossa az ásványi anyagokat.
5. Cigizni nem cigizek sokan mondják hogy ez előnyt jelent. Ez igaz?
Értelmetlen, okoskodó kommenteket mellőzzétek légyszi..
A válaszokat előre is köszönöm :)
17/F
Az alapokat olvasd el.
Googleba: sárga kapszula pdf.
Addig is:
Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzésterv kell. Ez menjen 2 hónapig. Minden izomcsoportra 1-1 alapgyakorlattal, gyakorlatonként 3-4 sorozattal. Akkora súlyokkal, amivel éppen megy az adott gyakorlatból a sorozat 10-12 ismétléssel. Tehát ez azt jelenti, hogy nem ugyanaz a súly lesz guggoláshoz, mint pl bicepszezéshez.
Szóval kb ez legyen: guggolás, fekvenyomás, húzódzkodás (vagy evezés), mellről nyomás, bicepsz állva rúddal, tricepszre: hátsó támaszos tolódzkodás (vagy csigán letolás), hasprés (vagy lábemelés függeszkedve), vádlizás.
6-8 hét után mehet osztott edzés is, ami legyen először egy 3 napos A-B-A, másik héten B-A B bontású terv.
A nap: mell-hát-váll- fekvenyomás, tárogatás, lehúzás csigán mellhez (vagy húzódzkodás), evezés, mellről nyomás, oldalemelés.
B nap: láb-kar-has. : guggolás, kitörés, vádli állva, bicepsz állva rúddal, egykezes beforgatós bicepsz, fekve homlokra engedés, csigán letolás tricepszre, hasprés (vagy lábemelés).
Majd ez után mehet pl heti 3 vagy 4 napos osztott edzés. Pl:
Hétfő: mell-kar, Szerda: láb, Péntek: hát-váll. De így is jó: mell-bicepsz, hát-tricepsz, láb-váll.
Sok variáció van. Nagyobb izomcsoportokra 3-4 gyakorlat, kisebbekre 2-3
Tömegnövelő étrend kell, nem muszáj tápkieg ha megvan a napi tápanyag-beviteled szilárd kajából.
Az jó, ha edzésen sok vizet iszol.
Futni nem kell sokat tömegnöveléskor, mert akkor annyival több kaja kell. De heti pár az mehet.
Egyáltalán nem kellene cigizni.
1. Kezdésnek egy 3 egész testes edzés. 2-3 hónap után rátérhetsz az osztott edzésre.
2. Ha nincs pénz jó cuccokra, akkor: sovány túró, tojás, cottage cheese, tojásfehérje lé, csirkecomb. Szénhidrátnak rizs, teljes kiőrlésű kenyér.
3. A helyedben hanyagolnám a futást, esetleg heti 1-2 belefér, mert a futással kalóriát égetsz el, tehát ahhoz, hogy tömeget növelhess mégtöbbet kell majd enned.
4. Napi 1 liter/20kg vizet igyál.
5. A cigi kib_szott káros, tele van rákkeltő anyagokkal, impotenciát okoz, károsítja a bőröd, sárga lesz tőle a fogad, büdös lesz a pofád, elmegy rá a pénzed. Semmi jó nincs benne, csak annyi, hogyha ráálsz és függő leszel, akkor jól esik elszívni.
Közel sem írtam eleget, de egy okos ember már megtette helyettem, ugyanis írt egy könyvet, amit minden kezdőnek, aki ezzel a sporttal akar foglalkozni kötelező elolvasni. A címe: Sárga kapszula. Googleba bepötyögöd, hogy sárga kapszula .pdf és letöltöd, elolvasod és nem többé nem leszel tudatlan :)
Látom Montez gyorsabb volt :)
Meg azt is, hogy elírtam a mondandóm:
*1. Kezdésnek heti 3 egész testes edzés.*
Én nem tartom be a variáciot h pl mell és bicepsz !
A nap:Lab+Mell
B nap:hat+vall+trapez
C nap:kar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!