Lehet hogy nem az én sportom?
Sziasztok. Régebben volt edzéstervem, szépen csináltam is mindent. Saját testsúllyal edzettem, de soha nem láttam semmi fejlődést. 2013 nyarán kezdtem el az edzést, aztán ugye kezdődött a suli, és rengeteg tanulnivaló volt ezért néha kimaradt az edzés, de szépen csináltam úgy télig, még akkor is ha nemláttam semmiféle változást. Aztán leálltam. Téltől tavaszig, most tavasszal újrakezdtem, és nyárig birtam. Egyszerűen semmi változás, de még az erőmön sem vettem észre még kisebb változást sem. Nem az volt a cél hogy gyönyörűen nézzek ki, hanem hogy erősödjek egy picit. Amúgy teljesen átlagos 17 éves fiú vagyok, 175cm és 70kg. Kis pocak azért van, talán az volt a cél hogy ledolgozzam. Jártam futni is de azt is utáltam, mert fájt szúrt, de csináltam. De ami a legelkeserítőbb az egészben, hogy egyszerűen nem élveztem az edzéseket. Van pár ismerősöm akik már azóta csinálják amióta elkezdtem énis, megállás nélkül. Ők ennek élnek, ez az életük, ma már muscle up-ot tolnak meg front levert, én pedig semmit nem értem el pedig szerettem volna. De most már nem tudnám magam rávenni ennyi kudarc után semmilyen újrakezdésre.. :(
Rossz ember vagyok, hogy nem teszek az egészségemért? Kaja mielőtt bárki is megkérdezné, az rendben van(ezt még máig is betartom). Kerülöm az édességeket és minden egészségtelen dolgot, gyümölcsöt zöldséget rendszeresen fogyasztok. Reggeli ebéd vacsora megvan, általában nem marad ki semmi (tudom hogy ez nem testépítő étrend, mert kb igy kajáltam akkor is amikor edzettem, de nem az volt a cél, hogy lefogyjak, meghogy full izmos legyek)
Aztán most ahogy igy visszatekintek, nemis igazán élveztem az edzést, csak egy kényszernek lehetne titulálni, mert a haverjaim is csinálták akkor én miért ne.. lehet hogy nem az én sportom ez?
Súlyzós edzés kell és tömegnövelő étrend, plusz kitartás. Ha ez a kettő és a pihenés megvan, olyan nincs hogy nem leszel erősebb és ugyanazt látod a tükörbe. Kizárt dolog.
Valamit nem jól csináltál az teljesen biztos.
De az is lehet hogy tényleg nem a te sportod. valaki sakkozni szeret, más meg autóversenyző, ezek is sportok :)
Próbálok azzal foglalkozni amiket szeretek.
Jah és hidd el, odatettem mindent. Volt olyan hogy tanulás helyett is edzettem és ez a tanulmányi eredményeken is meglátszott.. Másban teljesen sikeres vagyok és elérem a céljaimat, de ebben a sportban nem ment 1 év alatt.. De ugye mit ér az, hogyha elérem a célom (sportos alkat) hogyha közben nem is élvezem a testedzést?
"(tudom hogy ez nem testépítő étrend, mert kb igy kajáltam akkor is amikor edzettem, de nem az volt a cél, hogy lefogyjak, meghogy full izmos legyek)"
Lehet, hogy itt bukott el az egész. Ha úgy kajálsz, hogy "full izmos" legyél akkor van egy pici esélyed izmosodni, különben meg nem is értem mit vársz.
Ilyen hozzáállással gondolom az edzések is elég laposak és lazák voltak.
Hiányzik belőled a kitartás. Persze ha nem szereted csinálni akkor felesleges.
Lehet hogy az edzéstervben is voltak hibák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!