Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Első sportom a röplabda...

Első sportom a röplabda lenne, szerintetek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, nem nagyon sportoltam még, de nagyon szeretnék. Röplabdáztam rengeteget nyáron és megfogott. Nem lesz nehéz dolgom így 16-17évesen először sportolni és röplabdázni?
2010. szept. 18. 08:26
 1/4 anonim válasza:
nem .jobb későn mint soha
2010. szept. 18. 09:13
 2/4 anonim válasza:

A röplabda rendkívül élvezetes de összetett sport, 16 éves vagyok 6 éve röplabdázom. Jelenleg egy jó hírnévvel rendelkező csapat Serdülő és Junior utánpótlás csapatában játszom. Ezt a sportot az "okosok" szerint mint a legtöbb sportot 4. 5. osztályban érdemes elkezdeni. Külső szemmel nem tűnik nehéznek, viszont mivel a labda a játékban nem érhet földet és szinte minden egyes érintésnek " tökéletesnek" kell lennie mert minél pontatlanabb a bejátszás, meg a feladás annál nehezebb támadni, a nyitás erőssége függvényében nehezedik a nyitás-fogadás, persze vannak lebegtetett labdák is amik a labda levegőben cikázása miatt nehezen fogadhatók. De visszatérve a kérdésedre, sosem késő elkezdeni sportolni, a röplabda esetében fontos hogy ha igazi komoly röplabda edzéseken akarsz rész venni (bár ennek ilyen idős korban már nem lesz sok értelme mert csak labdát szedsz) olyan helyen kezd el ahol tényleg van benne jövő: Dunaújváros, Kecskemét, Kaposvár, Veszprém, Kazincbarcika (már nem az igazi), Szeged, Budapest.

Tehát mindenféleképpen nehéz dolgod lesz kivéve ha 2 méter 10 centi vagy, az egy kicsit segít. A röplabda egy szép sport, ha nincs rá más lehetőséged hobbi szinten is eszméletlen élvezetes és amatőr bajnokságokat is rendeznek főleg strandröplabdában.

2011. febr. 22. 20:39
 3/4 anonim válasza:
Jól értelmeztem, hogy ha 15-16 évesen kezdi el valaki a röplabdát, akkor csak labdát szed? én 172 vagyok, és jövőhéttől szeretnék elkezdeni röpizni, de ha csak labdát szednék akkor inkább hagyom.. kifejtené ezt valaki?
2011. szept. 13. 21:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Rosszul tudod. Menj el nyugodtan röplabdázni és az edzéseket vedd komolyan és adj bele még egy kis pluszt.
2012. febr. 6. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!