A lenmagolaj után a repce olaj tartalmaz a legtöbb esszenciális zsírokat?
Az omega 6 is eszenciális. Akkor is megpusztulsz, ha az hiányzik. Nem csak az omega 3-at kell tolni.
A gond az arányokkal van, mondják egyesek.
Ahogy már írtam a másik kérdésednél, EPA és DHA szinte kizárólag csak halakban, elsősorban tengeriekben, vagy, akkor mondjuk úgy, hogy vízi élőlényekben van.
Úgy van, ahogy #2 mondja. A legtöbb ezzel foglalkozó cikk azt írja, hogy a szervezet alacsony hatékonysággal tud csak EPA-t és DHA-t szintetizálni más omega 3 savakból. Ezért azt mindenképpen állati zsírokkal (hal) vagy táplálékkiegészítővel kell bevinni. Egyik sem olcsó, de nem is kell belőle sok.
Ha ez megnyugtat, nagymamám hál' Istennek 86 évesen még mindig köztünk van és életében nem evett tengeri halat. Ezt csak azért, hogy nem kell ezt túlparázni.
Bocs sandorzsolt.
Kicsit lemaradtam :)
utolsónak gratulálok a mamádhoz remélem még sokáig fog élni:D.
Csak tudod azért tettem fel a kérdést mert ketogen diétát akarok csinálni és nem tudtam hogy mivel vigyem be azt a sok zsírt amit ezalatt a diéta alatt kell bevinni.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!