Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mire jó tojás sárgát inni...

Mire jó tojás sárgát inni edzés előtt?

Figyelt kérdés
2014. júl. 17. 14:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Szalmonellát lehet töle kapni - másra nem jó!
2014. júl. 17. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 tkodit ***** válasza:
Az ember elhiszi tőle, hogy ő a roki, és emiatt a szervezete majd nyersen is megemészti az amúgy csak hőkezelve fogyasztható tojást.
2014. júl. 17. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Semmi ertelme.Ez csak egy vagany dolog,filmekben jolnez ki.

Sargajaban kb 4 gramm feherje van,es sok sok gramm rossz zsiradek.Testepitonek nem a legjobb:)

2014. júl. 17. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy jó? Azt vágd tarkón!
2014. júl. 17. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 Hondura válasza:

Egyáltalán nem értek egyet mivel,ha kicsit utána néznétek,akkor nem írnátok ekkora butaságokat a tojásról,

ugyan is:Egy átlagos tyúktojás mintegy 60 grammot nyom és 11% héj, 58% fehérje és 31% sárgája alkotja.7 A tojás fehérjéje nagyrészt víz (88%) és fehérje (9%), míg a tojássárgája nagyobb részben víz (51%), zsír (31%) és fehérje (16%). A tojásokban található olyan kulcsfontosságú tápanyagok, mint a D vitamin, B12 vitamin, folsav és szelén kapcsolatban állnak az olyan krónikus állapotok megelőzésével, mint a szívbetegség, a magas vérnyomás, a kognitív képesség csökkenése és a születési rendellenességek. Egy, az Egyesült Királyságban végzett felmérés azt találta, hogy azoknak a felnőtteknek, akik három vagy több tojást fogyasztottak hetente, a nem fogyasztókhoz képest jelentősen magasabb volt a B12 , A és D vitamin, a niacin (B3 vitmin), jód, cink és magnézium bevitele. Figyelemre méltó a tojások viszonylag magas D vitamin tartalma, mivel kevés D vitamin forrást ismerünk. A tojások tápanyag összetétele általában befolyásolható a tyúkoknak adott takarmánnyal. Ez a helyzet például az emelt dokozahexaénsav (DHA), - ez egy ómega-3, többszörösen telítetlen zsírsav, amely fontos az agy fejlődése, a normális látás, a szív egészsége, és bizonyos más testi funkciók szempontjából,- tartalmú tojásokkal.

A tojások szalmonellát tartalmazhatnak, egy baktériumot, ami kapcsolatban áll az ételmérgezésekkel. 2008-ban az Európai Unióban összesen 131486 emberi szalmonellafertőzést (szalmonellózis) igazoltak, ami 3000-ből kevesebb mint 1 főnek felel meg.11 Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal (EFSA) egy 2007-es jelentése összehasonlította 23 európai ország tojásfarmjain talált, szalmonellára vonatkozó információkat.12 A népegészségügy szempontjából fontos szalmonella fajok felderítettsége átlagosan 20%-os volt, az értékek pedig 8%-tól több mint 60%-ig terjedtek a főbb tojástermelő országokban. Azóta lépett az ipar, beleértve a standardok bevezetését, az állatok oltását és a szárnyasok életkörülményeinek javítását egész Európában, közreműködve a szalmonellával való fertőzöttség nagymértékű csökkentésének véghezvitelében. Mivel a szalmonella hő hatására elpusztul, a megfelelő főzés, - azaz minimum 70°C hőmérséklet az étel minden részében-, további biztonságot ad a tojások elfogyasztásához.14 Az olyan sérülékeny csoportok számára, mint a legyengült időskorúak, a betegek, a kisgyermekek és várandós nők, a tojásokat és a tojásokból készült fogásokat mindig alaposan át kell sütni/ meg kell főzni. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ellenzi az olyan nyers, vagy nem megfőtt, tojásokból előállított élelmiszerek fogyasztását, mint például a majonéz, a hollandi mártás, a tojásalapú fagylaltok vagy bizonyos (hab) desszertek; különösen, ha azokat otthon és pasztörizálatlan tojásból készítik. Erősen tanácsos a felületek megtisztítása és fertőtlenítése nyers tojás alapú keverékek habosítását követően, továbbá megbizonyosodni arról, hogy fedetlen, fogyasztás kész ételek nem kerülnek a habverés közelébe.


Remélem tudtam segíteni.

2014. júl. 17. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem tudtál segíteni, mivel baromságokat írtál. Semmi szükség edzés előtt zsírra, szalmonellára meg még inkább nincs szükség! A kérdező azt írta: inni. Tehát ő nyersen gondolta. Nyersen nem szívódik fel a fele sem, nincs értelme! Plusz a tojásban lévő avidin enzim vitaminhiányt okozhat, nem engedi felszívódni a biotint. Remélem tudtam segíteni!:)

Nem a tojás sárgájától leszel izmos kisgyerek, hanem az egész napi étrend számít!

2014. júl. 17. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Hondura válasza:
Persze,igazad van de még nem fejeztem be az egészet,a lényeg,hogy ne nyersen igya a sárgáját.
2014. júl. 17. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Így van. Nincs gond a tojással, nagyon is jó kaja, de sosem nyersen!
2014. júl. 17. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szinte mindannyian tudtatok segíteni, szinte minden válaszból hasznos infókat tudtam meg. Én tényleg a nyers tojásról kérdeztem nem pedig a főtt-ről, rántottról, stb. Tehát akkor a nyers tojás ivásnak semmi haszna sincs, s még egészségtelen is. Szerintem meg se fogom kóstolni. :) Mégegyszer köszönöm a válaszokat. :)
2014. júl. 17. 20:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!