Mire jó tojás sárgát inni edzés előtt?
Semmi ertelme.Ez csak egy vagany dolog,filmekben jolnez ki.
Sargajaban kb 4 gramm feherje van,es sok sok gramm rossz zsiradek.Testepitonek nem a legjobb:)
Egyáltalán nem értek egyet mivel,ha kicsit utána néznétek,akkor nem írnátok ekkora butaságokat a tojásról,
ugyan is:Egy átlagos tyúktojás mintegy 60 grammot nyom és 11% héj, 58% fehérje és 31% sárgája alkotja.7 A tojás fehérjéje nagyrészt víz (88%) és fehérje (9%), míg a tojássárgája nagyobb részben víz (51%), zsír (31%) és fehérje (16%). A tojásokban található olyan kulcsfontosságú tápanyagok, mint a D vitamin, B12 vitamin, folsav és szelén kapcsolatban állnak az olyan krónikus állapotok megelőzésével, mint a szívbetegség, a magas vérnyomás, a kognitív képesség csökkenése és a születési rendellenességek. Egy, az Egyesült Királyságban végzett felmérés azt találta, hogy azoknak a felnőtteknek, akik három vagy több tojást fogyasztottak hetente, a nem fogyasztókhoz képest jelentősen magasabb volt a B12 , A és D vitamin, a niacin (B3 vitmin), jód, cink és magnézium bevitele. Figyelemre méltó a tojások viszonylag magas D vitamin tartalma, mivel kevés D vitamin forrást ismerünk. A tojások tápanyag összetétele általában befolyásolható a tyúkoknak adott takarmánnyal. Ez a helyzet például az emelt dokozahexaénsav (DHA), - ez egy ómega-3, többszörösen telítetlen zsírsav, amely fontos az agy fejlődése, a normális látás, a szív egészsége, és bizonyos más testi funkciók szempontjából,- tartalmú tojásokkal.
A tojások szalmonellát tartalmazhatnak, egy baktériumot, ami kapcsolatban áll az ételmérgezésekkel. 2008-ban az Európai Unióban összesen 131486 emberi szalmonellafertőzést (szalmonellózis) igazoltak, ami 3000-ből kevesebb mint 1 főnek felel meg.11 Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal (EFSA) egy 2007-es jelentése összehasonlította 23 európai ország tojásfarmjain talált, szalmonellára vonatkozó információkat.12 A népegészségügy szempontjából fontos szalmonella fajok felderítettsége átlagosan 20%-os volt, az értékek pedig 8%-tól több mint 60%-ig terjedtek a főbb tojástermelő országokban. Azóta lépett az ipar, beleértve a standardok bevezetését, az állatok oltását és a szárnyasok életkörülményeinek javítását egész Európában, közreműködve a szalmonellával való fertőzöttség nagymértékű csökkentésének véghezvitelében. Mivel a szalmonella hő hatására elpusztul, a megfelelő főzés, - azaz minimum 70°C hőmérséklet az étel minden részében-, további biztonságot ad a tojások elfogyasztásához.14 Az olyan sérülékeny csoportok számára, mint a legyengült időskorúak, a betegek, a kisgyermekek és várandós nők, a tojásokat és a tojásokból készült fogásokat mindig alaposan át kell sütni/ meg kell főzni. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ellenzi az olyan nyers, vagy nem megfőtt, tojásokból előállított élelmiszerek fogyasztását, mint például a majonéz, a hollandi mártás, a tojásalapú fagylaltok vagy bizonyos (hab) desszertek; különösen, ha azokat otthon és pasztörizálatlan tojásból készítik. Erősen tanácsos a felületek megtisztítása és fertőtlenítése nyers tojás alapú keverékek habosítását követően, továbbá megbizonyosodni arról, hogy fedetlen, fogyasztás kész ételek nem kerülnek a habverés közelébe.
Remélem tudtam segíteni.
Nem tudtál segíteni, mivel baromságokat írtál. Semmi szükség edzés előtt zsírra, szalmonellára meg még inkább nincs szükség! A kérdező azt írta: inni. Tehát ő nyersen gondolta. Nyersen nem szívódik fel a fele sem, nincs értelme! Plusz a tojásban lévő avidin enzim vitaminhiányt okozhat, nem engedi felszívódni a biotint. Remélem tudtam segíteni!:)
Nem a tojás sárgájától leszel izmos kisgyerek, hanem az egész napi étrend számít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!