Ez így jó szálkásításra?
Sziasztok!
Ez így jól van kiszamolva?
Szénhidrát: 80g
Fehérje: 131g
Zsír: 30g
Kalória: 1130
168cm/52kg/14/L
marcii: Most nem igazán értem, hogy mi az álláspontod zsír vs ch ügyben.
1) A ch esszenciális, a zsír nem, ezért zsírt nem kell enni, ch-t igen.
2) Tudod, hogy a zsír esszenciális, a ch nem, de úgy gondolod, hogy a ch antikatabolikus hatása miatt előnyösebb, mert kevesebb izmot vesztünk vele, keményebb edzéseket tudunk vele végezni, a zsírt csak kis mennyiségben visszük be egészségmegőrzés érdekében.
Mert nem egészen értem, mi ez a nagy zsírellenesség.
Megértem az álláspontod, és igazad is van, de Oriza már az elején írta ezt és le lett oltva hogy nem ez volt a kérdés.
Kérdezőnk eltökélt és megállíthatatlan, így legalább ha lebeszélni nem lehet róla, csinálja normálisan.
Bár azzal teljesen egyetértek, ilyen korban, ehhez a súlyhoz teljesen értelmetlen felesleges és még talán egészségtelen is.
Zsirbol be kell vinni valamennyit az esszenciális zsirsavak miatt.
Az omega 3 és omega 6 esszenciális zsirsavak a többi nem.
Nem esszenciális a többi mert elo tudod állitani. Szoval semmi értelme sokat bevinni. Épp eleget kell hogy az a pár gramm esszenciális bekeruljon. Kb a kaloriabevitel 10-20%-át tegyék ki zsirok.
Ugyanannyi kaloria zsirbol nem lesz annyi energiád mint ugyanannyi kaloria ch-bol. Szoval miért ennénk az esszenciálison felul tobbet ha ehetnénk helyette több mikrotápanyagban gazdag szénhidrátforrást amik nem csak az előbbi pozitivumokkal szolgálnak hanem még energiát is adnak az edzésekhez. Igy tobb izmot tartunk meg.
Az pedig már be lett bizonyitva hogy a "kedvezo hormonalis kornyezet" nem befolyásolja a zsirvesztést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!