Ez így jó szálkásításra?
Sziasztok!
Ez így jól van kiszamolva?
Szénhidrát: 80g
Fehérje: 131g
Zsír: 30g
Kalória: 1130
168cm/52kg/14/L
Szerintem még lánynak is kevés az az 1100 kalória, főleg hogy 14 évesen még pörög rendesen az anyagcsere.
Persze az se elhanyagolható tényező, milyen a napi mozgás normáld, milyen edzéseket végzel illetve milyen izomtömeg van rajtad. Vagyis mennyi a napi kalóriszükségleted. Ez alá nem kéne sokkal lejjebb menni, maximum 200-300 kalóriával.
De ezt úgyis csak akkor látod, ha elkdezded és figyeled a fogyás mértékét. Ugye azt szokták mondani, a heti 0,5-1kg fogyás kell legyen az optimálsi. Ez az első hetekben lehet valamivel több, de utána ennek kell lennie a normának. De ilyen kevés tömeggel ez még lehet lassabb is.
De ha túl kevés energiát juttatsz a szervezetedbe, akkor az anyagcseréd mégjobban lassúl, ami nem célravezető.
/zsírt én meg nem vinném még lejjebb, kell a szervezetnek, mert különben szénhdirátból fogja előállítani./
A zsír nálam inkább magasabb lenne. Fogyáshoz a magas ch bevitel (állítólag) kevésbé előnyös hormonális környezetet teremt a testedben.
De én még sosem szálkásítottam, szóval nem kell rám hallgatni. :)
És ez az állítás nem alátámasztott sőt épp az ellenkezője az igaz.
Annyi ch-t kell enni amennyit csak lehet de még kaloriadeficitbe kerulsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!