Napi mennyit kéne táplálkoznom, hogy ha tömegnövelő nélkül szeretnék hizni és milyen vitaminokat kellene szednem és napi mennyit belőle? Milyen fajta húsokat?
Általában 2-2,5 g/tskg fehérjét és 5 g/tskg szénhidrátot szoktak ajánlani,de ezek csak irányadó értékek,mindenkinek más jön be. Én pl. ennyi szénhidráttól már durván zsírosodom,így inkább csak 3,5-4,5 közötti értéket fogyasztok.
Szerintem a legjobb,ha elkezded 2 g fehérje és 4 g szénhidrát fogyasztásánál,és megnézed,mi lesz. Ha nem akar beindulni a tömegnövekedés,akkor előbb a ch-t növeld 0,5 g/tskg-nként. Azt tapasztalom,hogy általában aki nem nő,nem fehérjéből,hanem szénhidrátból nem eszik eleget.
Húsból meg soványakat lehetőleg: csirke- és pulykamell,hal,sovány marhahús pl.
Én a saját tapasztalatom alapján szoktam javasolni a 3g-ot, a hozzám hasonlóan extrém ektóknak. Én is a szénhidrátot növeltem először (volt 12 g/tskg is), aztán jó sok idő múlva, amikor semmi nem változott, akkor növeltem a fehérjét is.
Egy pár kérdésnél már leírtam, hogy 250 g tejsavófehérje (80%), meg 1 kg liszt volt a standard. Az összesen 320 g, és 82 kg voltam akkor (196 cm). Na akkor fejlődtem. Igaz, 2 hétig ettem ezt így, utána akkor pénzem nem volt rá, azóta meg nem folytattam még komolyan. De 2 hét alatt az egy éve 75 kg-on veszteglő fekvenyomás 90 lett, a 90-95 guggolás meg 115.
Ennyire magas ch és nem történik semmi?Érdekes.
Megfelelő zsírmennyiség megvan/megvolt?
Akkoriban nem figyeltem a zsírbevitelre. Úgy voltam vele hogy összejön ami kell. Viszont napi 0,5-1kg fű kipréselt levét ittam meg. Szóval a vitamin az megvolt.
Kb 1 év óta bevezettem a kendermagot, de ha nincs a szervezetem rákényszerülve a zsír elégetésére (eszek elég szénhidrátot), akkor a zsír a vészkijáraton távozik :) Szóval csekély a zsírigényem.
Szalonna , kolbász, hagyma, alma , irány az erdőmunka,!
Én erőss vagyok az Ózdi vasderék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!