És legyen inkább házi.
Csak olvastam, nem tudom mennyire igaz, hogy az élő szervezetek bizonyos, más úton eltávolítani nem tudott méreganyagokat a zsírszöveteikben tárolják.
Vagyis, ha a malackát szeméttel hizlalják, jó eséllyel rak belőle a szalonnájába is.
Lehet,hogy rosszul ertelmezem de hogy jön a kokuszzsirhoz a diszno es a zsirja? :-)
"B"
Úgy, hogy koszos volt a monitorom és disznózsírt olvastam kókuszzsír helyett.
Bocs :)
Ettől függetlenül igaz. A disznózsírnak még jobb is a zsírsavprofilja, de tény, hogy a kókuszzsír bírja a legjobban a hőt, ezért használjuk azt sütésre.
Ráérek, leírom én először.
Disznózsír 100gramm :
- 39 gramm telített zsír
- 44 gramm egysz. telitettlen zsír
- 11 gramm többsz. telítetlen zsír ebből 1 gramm omega 3, 10 gramm omega 6
Kókuszzsír 100 gramm:
- 86 gramm telített zsír
- 12 gramm egyszeresen telített zsír
- 4 gramm többsz. telítetlen zsír ebből 0 gramm omega 3, 4 gramm omega 6.
A kókuszzsír tehát majdnem tejesen telített a disznózsírnak még a fele sem. A fentieket nem nagyon kell alátámasztani, egyszerű tények. Találsz rá bőven bizonyítékot a neten. Ha mégsem, linkelek.
A kókuszzsírban nincs koleszterin, 100 gramm disznózsírban van 95 mg. Ez a nyugati orvoslás által ma elfogadott napi bevitel 30%-a.
Azon gondolom Te is túl vagy már, hogy a vér koleszterinszintjét a táplálékkal bevitt koleszterin mennyisége befolyásolja. Ha nem, akkor itt az ideje. Szívesen linkelek kutatási anyagot.
A sejtjeid nem a koleszterintől lesznek inzulinrezisztensek, max. a telített zsírokat lehet ezzel vádolni, de mára már ez is megdőlni látszik.
A kókuszzsír jobban bírja a hőt, ez tény. Ezért én is abban sütök. Akár van baj a telített zsírokkal, akár nincs, a napi telített zsírbevitelbe is bőven belefér annyi kókuszzsír, amit a sütéshez használunk.
De, ha a koleszterin nem számít (inzulinrezisztensek legalábbis biztosan nem attól lesznek a sejtek, a telített zsíroktól viszont talán igen), akkor mi is a baj a disznózsírral szerinted? Főleg, ha a full telített zsírból álló kókuszzsírral hasonlítod össze.
A disznózsírban van ugyan omega 6, de omega 3 is.
A kacsazsír zsírsavprofilja még jobb és még abban is lehet sütni. Elég stabil hozzá.
Én most nem a disznózsírt éltetem, csak mivel az alapkérdésben véletlenül azt olvastam, és arról írtam, azt hasonlítottam össze a kókuszzsírral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!