A Szkanderbe mutatkozik az igazi erő? Ugye nem?
Mert 5hónapja edzem,nőtt is a karom(most csak kart mondok,mert az a szkanderhoz tartozik,am mindenhová szoktam)
le tettem mindet aki ellenem kiállt de nehezen,mellesleg ők nem is edzenek,ez azt jelenti,hogy nem nőtt az erőm? meg ők 1-2 évvel fiatalabbak,és alacsonyabbak is mint én.
bőválaszt kérek! :)))
A szkander nagy részt technika föleg laikusoknál (akik nem értenek hozzá). És miért tölünk kérdezett, hogy nőtt-e az erőd? Ha tudtad növelni a súlyt akkor igen! Ha ugyanaz a súllyal csinálod 5 hónapja és csak az ismétlés számot növelted akkor valóban nem nőt az erős csak az állóképességed.
Amúgy BB.Tv Episode #60.
Nézd meg a szkanderos részt és rájösz hogy nem a kar számít (nagy részt).
Erősödtem, mert több mindent tudok, mint amit eddig nem.
jobban tudok huzódzkodni,már megy a muscle up,ami eddig nem ment.
ketteske, milyen felhuzás?
A felhúzás (deadlift) az a gyakorlat amiben nem számít a technika és szinte a test összes izmat igénybeveszi.
Na azzal lehet eldönteni ki az "erősebb".
"Ha ugyanaz a súllyal csinálod 5 hónapja és csak az ismétlés számot növelted akkor valóban nem nőt az erős csak az állóképességed."
Ez hülyeség, már bocs. Ha én 50 kilóval 20at nyomok, egy hónap múlva meg 30-at, akkor a maximális erőm is számottevően nőtt.
Egyébként a szkander nem ad objektív eredményt, arról hogy ki az erősebb. Pl az egyik haverom a középsuliban kb 2x olyan erős volt mint én, és nem tudott lenyomni. De volt egy másik srác, aki kb kettőnk között volt erőben, na ő simán lenyomott szinte mindenkit.
Még egy érdekesség: Sapp nekiállt szkander-haknizni, na őt csak egy szkander bajnok nyomta le, Mark Hunt, Fedor, Overeem mind le lettek nyomva. Szóval ez nagyon változó tud lenni. Ha leállsz egy kigyúrt emberrel szkanderozni, lehet hogy simán lenyomod, de lehet hogy meglepetést okoz.
Utolsó nem hülyeség mert sokan vannak akik azt képzelik, hogy úgy kell edzeni hogy megfogja a az x kilós súlyzót és aztán csinál száz bicepszhajlitást és minden nap testépítő táplálkozás nélkül és növeli az ismétlés számot. Nem voltam benne biztos, hogy a kérdező nem ilyen.
Egyébként kettesnek igaza van, a felhúzással el lehet dönteni ki az erősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!