Hogyan lenne a legjobb ennem, illetve edzenem?
Figyelt kérdés
P90x edzésprogramot végzem, kb. 1 hete, azonban már annyira össze vagyok kavarodva a sok internetes portáltól, hogy azt se tudom mit csinálok jól/rosszul. Először is testalkatom szeretném meghatározni. Ezt hogy lehet? Endomorfnak tartom magam, de a csuklós mérős dolog nem stimmelt. Továbbá hogyan kéne edzenem, utána mikor futni/biciklizni, és a legfontosabb enni mikor és mit? 18 éves vagyok, szóval a reggelire csirkemell ebédre csirkemell, uzsonnára csirkemell, estére csirkemell dolgok nem jönnek be túlságosan. Illetve valahol azt olvastam ha végeztem p90x-szel, még mozogjak kb 45 percet, testalkat miatt. Ez azt jelenti ne tartsak szünetet, hanem pl menjek futni?2014. jún. 28. 22:24
1/6 tkodit válasza:
A testalkatod mindegy. Legyen meg a napi 2 gramm/ttkg fehérje, 1 gramm körüli zsír. Ha izmosodni, "hízni" akarsz, akkor meg indítsd el 3 grammról a szénhidrátot, és emeld egészen addig, amíg megfelelően nem fejlődsz. Ha meg fogyni akarsz, akkor 2-3 körüli összegről kezdd el csökkenteni.
Fehérjét meg nem csak csirkemellből lehet enni.
A P90X nevű programról meg csak sejtéseim vannak, tehát túl sok tanácsot ezzel kapcsolatban nem tudok adni.
2/6 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm. És hányszor kéne enni egy nap? Elég háromszor?
2014. jún. 29. 12:18
3/6 tkodit válasza:
Ezen az oldalon sokan sokfélét mondanak erről a kérdésről. Elég lehet a három is egy bizonyos mértékű fejlődéshez, ha megvan a kajamennyiség. De véleményem szerint jobb gyakrabban kajálni. Plusz ha háromszor eszel egy nap, akkor lehet, hogy igen nagy mennyiséget kell egyszerre betömnöd.
4/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. És futni mikor kéne? Edzés elött után? Mennyivel?
2014. jún. 29. 21:09
5/6 tkodit válasza:
Erősítő edzés után, vagy kifejezetten másik nap lenne érdemes. Edzés előtt ne fuss, mert akkor nem lesz elég energiád az edzésre.
6/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm.
2014. júl. 3. 13:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!