Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Így el fogom érni a sikert?

Így el fogom érni a sikert?

Figyelt kérdés
Most már 4 hónapja elkezdtem edzeni konditeremben, edzés elött gyors szénhidrátot eszek, edzés után sok fehérje, kevés szénhidrát, és oda figyelekaz esti kajálásomra is pl. tegnap abonett teljes kiőrlésű sok zsírszegény túróval volt... de sajnos egy kicsit dagadt vagyok, és minden este a kondi és kajálások után futok 45 percet, jah és heti 2-szer járok kondiba, hogyha kondizok eszek hozzá amitől nőne az izmom, és mellette futok, így is nőni fog az izmom, meg fogyni is fogok??? jó tudom szálkásítani és tömegetnövelni egyszerre nem lehet, de azért rákérdezek!!!

2014. jún. 22. 18:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Húha, nagy a baj barátom. Pont hogy edzés előtt 1-1,5 órával egy teljes étkezés kellene amiben nem gyors ch van, hanem összetett ch! ÉS edzés után megy a gyors fehérje-gyors ch shake.

Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni naturálban, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz).

Kövér kezdőknél egy kis ideig kis mértékben előfordul szálkásító étrendnél is izomnövekedés, de ez nem jelentős.

Olvass sokat, googleba: sárgakapszula pdf. Ezt olvasd el.

2014. jún. 22. 18:36
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem lehet egyszerre fogyni és izmot növelni. Izomnöveléshez több energia kell mint amennyit elégetsz, így tud építkezni a test (edzés nélkül zsírként, edzéssel jobb esetben izomként)

Fogyásnál meg nem viszel be annyi energiát mint amennyi kell a szervezetnek, így a kimaradt energiát a készletek lebontásával nyeri a szervezet (izom és zsír, de cél a zsírvesztés)

Így érthető, miért nem megy egyszerre?

Dönsd el melyiket akarod jobban, ha nem olyan vészes a túlsúly, én a tömegelést javaslom, nagyobb izomréteg több energiát éget, így késöbb a szálkásítás is egyszerűbb.

2014. jún. 22. 18:39
 3/8 A kérdező kommentje:
oké, köszönöm a válaszokat, de a sárga kapszula könyvet már elolvastam, tudom, hogytömegnövelés vagy szálkásítás, de én inkább a fogyásnál maradok, ami rajtam van 145 kg, azt elöbb leadom és majd utána kondizok!!!! gyurunk vazze?? :D
2014. jún. 22. 19:08
 4/8 anonim ***** válasza:
:D
2014. jún. 22. 19:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Akkor van mit leadni tényleg. A gyors ch-t felejtsd el, nem kell neked edzés előtt sem, sőt szálkásításkor én edzés utánra sem ajánlom, főleg nem neked.

Ekkora testtömeggel nem kellene futni, mert szétcseszed az ízületeidet. Gyors gyaloglás, bicaj, úszás jobb lenne.

2014. jún. 22. 19:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja az erősítő edzések azok mehetnek most is, annál hatékonyabb lesz a zsírleadás és több izom is marad a szálkásítás végére.
2014. jún. 22. 19:12
 7/8 A kérdező kommentje:

oké, köszönöm a válaszokat, a szálkásító edzések nem nagyon a kedvenceim közé tartozik, de muszáj, hisz sovány vagyok!! :D a futást már kezdem utálni, de azt is muszáj!! :(

De ezt mindenkinek írom!! A SAJÁT ÉRDEKEDBEN NE EGYÉL SOKAT, VAGY HA MÁR LÁTSZ MAGADON EGY KIS HÁJAT, AZONNAL ADD LE!!!!! TAPASZTALATBÓL TUDOM!!!!! Sziasztok!

2014. jún. 22. 20:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Ezzel annyi baj van, hogy nincs szálkásító edzés. A másik, ezért kell úgy tömegelni, hogy havi 1-2kg több ne menjen fel mert akkor sok lesz a zsír, ha mégis zsírosodik valaki, csökkenteni kell a szénhidráton/kalóriabevitelen.
2014. jún. 22. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!