Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy bokszoló milyen edzést...

Egy bokszoló milyen edzést szokott csinálni? Elég izmosak, és mellette gyorsak, robbanékonyak.

Figyelt kérdés
2014. jún. 18. 14:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Nehézsúlyban alap a súlyzós edzés, legfeljebb endomorf alkatúaknak nem (de azokon is meglátszik ha nem csinálja).

A többi súlycsoportban is elterjedt (kivéve talán a könnyebb kategóriákat, ott nincs sok értelme). Holyfield pl 140 kg-ba tolt 3*12-t.

Ez az utóbbi időre vonatkozik, régen kevésbé volt elterjedt, nagyobb szerepe volt a "hagyományos" (főleg saját testsúlyos) gyakorlatoknak.

A kifejezetten bokszspecifikus edzések biztosítják a gyorsaságot, robbanékonyságot.

Hozzáteszem, hogy vagy erőemelő stílusban, vagy kifejezetten magas ismétléssel érdemes súlyzózni bokszolóként, kinek mi válik be. a testépítő tartomány (amit Holy is csinált, ő edzett Lee Haney-vel), szerintem a legkevésbé megfelelő egy bokszolónak. Leif Larsen pl volt erőemelő, elég nagyot is ütött.

2014. jún. 18. 15:42
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Elsősorban én is saját súllyal szeretnék dolgozni. Fegyencedzésből tanulnám meg, de szeretek súlyzózni is.

Van két egykezes súlyzóm, aminek darabja 30 kg-ig pakolható.

Tudom, hogy a testépítő 12 ismétléses az izomépítéshez megfelelő. A sok ismétlés az pedig erőállóképesség. (én önvédelmet tanulok, e mellé nem annyira szükséges szerintem)

Az erőemelő stílusú súlyzózás az mit takar? Ez a max akkora súllyal, amivel épp megy 5 ismétlés? Milyen gyakorlatokat végezzek szerinted két egykezessel?

2014. jún. 18. 18:36
 3/3 anonim ***** válasza:

A két egykezessel csinálhatsz tárogatást, fekvenyomást, vállból nyomást, oldalemelést, bicepszet, tricepszet, guggolást is akár, szóval elég sok mindent. Felhúzáshoz kicsit kevés, de akár azt is. Az erőemelő edzésben elterjedt az 5*5, de sokszor vannak 2-3 ismétléses sorozatok is, sőt az egyezés se ritka. Bár ezeket nem is kifejezetten ajánlom, mert terheli az ízületeket. Én persze csakis így edzek :D . A helyedben én 20-30 körüli ismétléssel dolgoznék, jól megnyomva. Így tömeget és erőt is tudsz növelni, jó állóképesség mellett.

Én is bokszoltam, meg tervezem is folytatni,

de én csak ilyen Sapp-stílusban, ahhoz passzol az erőemelés :D Bár hozzáteszem, Sapp pont nem erőemelő edzést csinált, hanem testépítő jellegűt, azért volt lassú. Ha megnézed Larsent mondjuk Danny Williams ellen pl, akkor láthatod hogy azért nem lassú, még ha technikailag sivár is. Ő erőemelő volt.

2014. jún. 18. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!