Skacok! Erről mit gondoltak, megéri kipróbálni?
Neked kell napi 140-150g fehérje, 70g zsír és kb 350-400g ch. Utóbbit majd meglátod, hogy kell e ennyi vagy kevés, mert ezt kell majd szabályozni. Heti 0,3-0,5 kg tömegnövekedés legyen. Ha nincs ennyi, akkor emelsz a ch-n, ha pedig több a tömegnövekedésed, mint heti fél kg, akkor csökkented a ch mennyiséget, hogy ne zsírosodj nagyon.
Edzés után menjen 50g protein és 50g gyors ch. Az 50g proteinporban van (a linkben szereplő terméket nézve) 30g fehérje. Tehát kell neked még aznapra 110g. Megeszel 300g csirkemellet (felosztod 3 x 100grammra) ebben van 70g fehérje. Eddig megvagy 100g-al. Kell még 40g fehérje aznapra. Este megy 150g túró, az 20g fehérje. Reggel pedig a zabpehelyhez (csomagban van ez is) 35-40g protein és már meg is van a napi 140g fehérjéd.
A szénhidrátot is így számold ki: kell neked kb 350g ch. Reggel megy 100g zab, az 60g ch. Edzés után megy 50g gyors ch, eddig van 110g. A maradékot meg beviszed pl rizzsel. 100g rizsben van 80g ch, tehát a neked még kellő 240g ch-t 300g rizzsel tudod bevinni. Kell még kb 300-400g zöldség, de ennek a ch tartalmát tömegeléskor én nem adnám hozzá, ha csak 10-15g ch-ról van szó, mint pl brokkolinál.
Zsírforrásnak meg iszol két kanál lenmagolajat és halolaj kapszulát, a telített zsír pedig majd megy a húsból, túróból.
Na így te is össze tudod állítani az étrendet, ki lehet cserélni pl a rizst akár tésztára vagy krumplira, tk kenyérre is, de akkor annak a ch tartalmával kell számolni. Keresel a neten egy tápanyag táblázatot és abból láthatod, hogy miben mennyi a fehérje, ch, zsír.
Délután majd leszek, ha valami nem világos, akkor tudok válaszolni.
Én sorban toltam neked a zöld kezeket. :D
És köszönöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!