Kevés súllyal jó megoldás?
Utána olvastam az izmok fejlesztésének, és kitűztem magam elé egy célt. A lényeg nem az lenne, hogy egy 160kg-s vadállat legyek, hanem az, hogy aránytalan testemet nem is igazán a testépítésre állítsam, hanem használható izmot szeretnék csinálni, mert küzdősportot űzök, és ezért aránytalanul fejlődöm.
A probléma az, hogy nincs pénzem súlyokra, tömegnövelőre, edzőteremre, stb. A jó viszont az, hogy szabadidőm rengeteg és van egy kis park a közelben, ahol edzőgépek vannak, illetve egy töltésünk is van, ahol kardiozhatok. A táplálkozást tömegnövelő nélkül el tudom intézni, habár nem tudom mennyire lenne hatásos. Leírnám azért még egyszer, nem tömeget akarok növelni, hanem arányítani akarok. És, ha már itt tartok, akkor egy kicsit erősebb izmokat. ;)
A konkrét kérdésem az, hogy a különböző izomcsoportokra mik a legjobb gyakorlatok? Szívesen venném, ha többet is írnátok egy izomcsoportra, mert akkor váltogatni tudom. Illetve szeretnék segítséget kérni edzésterv készítéshez is. Ha valaki örömmel segít egy laikusnak, akkor elmondanám privátban az időpontjaimat és közösen összeüthetnénk egy edzéstervet.
Fennáll még az a probléma, hogy mi van, ha az adott gyakorlatokat nem elég x ideig végezni ahhoz, hogy fejlődjenek az izmaim? időm viszont nincs több. Ilyenkor mi a teendő?
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
Naturálban soha nem fogsz úgy kinézni mint egy versenyző testépítő. Kisebb formához is kemény edzések kellenek nagy súlyokkal és jó étrenddel.
Olvasnivaló: googleba: alapismeretek. Ott találsz edzésterveket kezdőtől a haladó szintig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!