Eléggé "hízékony" vagyok izomra, testalkat kérdése? Van valami a háttérben?
Évek óta karatézok, persze az nem arra van, hogy növelje az izomzatot. Most szálkásitani kezdtem.
Már 16 éves koromban is volt, hogy nyáron, csak úgy immel ámmal kezembe vettem a súlyzót nyári szünet alatt. Visszajöttem, "hogy kiszélesedtél!" volt az első reakció.
De most itthon 5 kilóssal edzek, semmi edzőterem, és néhány hét alatt már van eredmény! Ez mitől van? Étkezésre egyáltalán nem figyelek, csak kevesebbet eszem, rendszertelenül csinálom, és egyáltalán nem sokat. Csináltam fekvenyomást, pár hét és már laza pólóban is látszik, hogy nagyobb lett a mellkasom.
Ez alkati dolog? De lehet, hogy nem edzek jól? Lesz valamilyen hátulütője?
Jó a genetikád a dologhoz, de:
nem akarlak letörni, de hozzáértés nélküli edzegetéssel, össze-vissza kajával maximum számodra, és egyes emberek számára nagy a látszatja, nem pedig objektíven. Ehhez hozzájön, hogy kezdetben könnyebben fejlődik az ember. A további eredményekhez több odafigyelésre lenne szükség.
(és akkor nem akartam cinikus lenni, hogy mégis milyen hatalmas izomtömeg épülhetett ötkilós súlyzókkal... Ha 3-at egybefogsz már pont jó egykezes bicepszre... :D )
Hátulütője akkor lesz, ha a gyakorlatok kivitelezése közben valamit "ízületgyilkos" módon, vagy balesetveszélyesen csinálsz, egyébként nem.
nem aztmondtam, hogy kidolgozott, csak "látszik" az eredmény.
De lehet, hogy nem vagyok tisztában valamivel. Én úgy csinálom, hogy most kevesebbet eszek, plussz több zöldség, és súlyzózás/testépités, és extrém sok vizivás. Igy jólesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!