Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Eléggé "hízékony" vagyok...

Eléggé "hízékony" vagyok izomra, testalkat kérdése? Van valami a háttérben?

Figyelt kérdés

Évek óta karatézok, persze az nem arra van, hogy növelje az izomzatot. Most szálkásitani kezdtem.

Már 16 éves koromban is volt, hogy nyáron, csak úgy immel ámmal kezembe vettem a súlyzót nyári szünet alatt. Visszajöttem, "hogy kiszélesedtél!" volt az első reakció.

De most itthon 5 kilóssal edzek, semmi edzőterem, és néhány hét alatt már van eredmény! Ez mitől van? Étkezésre egyáltalán nem figyelek, csak kevesebbet eszem, rendszertelenül csinálom, és egyáltalán nem sokat. Csináltam fekvenyomást, pár hét és már laza pólóban is látszik, hogy nagyobb lett a mellkasom.

Ez alkati dolog? De lehet, hogy nem edzek jól? Lesz valamilyen hátulütője?

2014. máj. 25. 02:08
 1/6 A kérdező kommentje:
úgy értem, ez olyan, hogy "túl könnyen ment, valami gyanús..." esete :)
2014. máj. 25. 02:10
 2/6 tkodit ***** válasza:

Jó a genetikád a dologhoz, de:

nem akarlak letörni, de hozzáértés nélküli edzegetéssel, össze-vissza kajával maximum számodra, és egyes emberek számára nagy a látszatja, nem pedig objektíven. Ehhez hozzájön, hogy kezdetben könnyebben fejlődik az ember. A további eredményekhez több odafigyelésre lenne szükség.

(és akkor nem akartam cinikus lenni, hogy mégis milyen hatalmas izomtömeg épülhetett ötkilós súlyzókkal... Ha 3-at egybefogsz már pont jó egykezes bicepszre... :D )

Hátulütője akkor lesz, ha a gyakorlatok kivitelezése közben valamit "ízületgyilkos" módon, vagy balesetveszélyesen csinálsz, egyébként nem.

2014. máj. 25. 02:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Mutasd már meg nekünk, azt a könnyen épülő fizikumodat légy oly szives! Tényleg kíváncsi vagyok, hogy nem csak testképzavar áll-e a háttérben vagy pedig tényleg komolyabb genetikájú emberrel van dolgunk:)
2014. máj. 25. 02:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is megnéznék egy képet arról az izmos mellkasról, amit kidolgoztál 5 kilós súlyzóval. Ráadásul a szálkásítás az zsírleadást jelent úgy, hogy minél kevesebb izom menjen le. Mert általában izomvesztéssel jár, nem izomnövekedéssel. Tudniillik izomnöveléshez kalória pluszban kell lenned. Zsírleadáshoz pedig kalória mínuszban. szóval egyszerre nem megy. Vagy nem vagy tisztában a szálkásítás fogalmával kérdező.
2014. máj. 25. 06:32
 5/6 A kérdező kommentje:

nem aztmondtam, hogy kidolgozott, csak "látszik" az eredmény.

De lehet, hogy nem vagyok tisztában valamivel. Én úgy csinálom, hogy most kevesebbet eszek, plussz több zöldség, és súlyzózás/testépités, és extrém sok vizivás. Igy jólesz?

2014. máj. 28. 22:56
 6/6 anonim ***** válasza:
attól függ mi a célod? Izomnöveléshez nem lesz jó, mert ahhoz kalória plusz kell. Zsírt viszont leadhatsz vele.
2014. máj. 29. 05:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!