Az éjszakai felkelés, nem szakítja félbe a regenerálódási folyamatokat?
Úgy tudom, hogy vannak alvási fázisok. Na már most ha án felkelek mondjuk 1-2 között éjszaka akkor pont félbeszakítom, a jól megérdemelt regenerálódási időszakot. Ha vissza fekszek akkor az egész fojtatódik ahol megszakítottam vagy kezdődik elölről. Nem tudom értitek-e mire akarok kilyukadni?
Köszi a választ!
jól tudod :)
és sajna igen elölről kezdődik szóval nem lesz olyan pihentető az alvás mintha zavartalanul reggelig aludnál,de azt nem tudom hogy a regenerálódást lassítaná-e egy kicsit
Igen sajnos rontja.
Viszont vannak modszerek amikkel tudod javitani ezt az idoszakot.
Pl kerulj mindenféle elektromos fényt. Menj el hugyozni elotte.
Egyel jo sok ch-t kozvetlen lefekves elott. A ch fogyasztas noveli a melatonintermelést ami felelos a mély alvásért.
A sok ch viszont az éjszakai növekedési hormon kibocsátást is gátolja, utolsó :)
De én is amióta letakarom az órát, sötétítek, kinyomom a tv gombját, és utolsó étkezéshez már egyáltalán nem iszok egy korty vizet sem, már én sem kelek fel éjjelente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!