16 éves vagyok 172cm és 55kg el szeretnék kezdeni edzeni. Keresnem kéne egy személyi edzőt vagy esetleg valamit kéne szednem? (pl:fehérje)
Hát szerintem valami sportot kéne választanod pl: kajak
De semmilyen szert ne szegy !!!
És szerintem a van valami sportod utána lehet ráedzeni kondiba de nem szabad túlterhelni magad !!!
16 évesen bátran edzhetsz már..akár saját testsúllyal akár járhatsz terembe! Fontos, hogy legyen étrended és edzésterved! Nem feltétlenül szükséges a személyi edző..ha eleget olvasgatsz a témáról te magad is összetudsz állítani egy étrendet és edzéstervet (ne értsék félre a személyi edzők..)! Neked tömegnővelő étrend kell az adatokból kiindulva! (2g/tskg fehérje és 5g/tskg ch kb)
Ajánlom, hogy mielőtt nekifogsz olvasd el a sárga kapszula című könyvet! Ha ezt megteszed akkor megtudsz jónéhány alap dolgot erről! A könyv olvasása után majd összefogsz tudni rakni egy edzéstervet illetve étrendet is..na és persze alapfogalmakat is megtudsz..mi mire jó, mi mit jelent stb :)
A fehérjével kapcsolatosan..eddig is "szedtél" fehérjét hisz az rengeteg ételben jelen van! Amire te gondolsz az a "fehérje por" de abban sincs semmi ördöngösség..egyszerű élelmiszer..attól nem lesznek hatalmas izmaid..de ezt tudni fogod a könyv után :)
Remélem segíthettem! Ha még valami tisztázatlan maradt bátran írj!
(Ha valamit tévedtem bátran tessék kijavítani..nem akarok senkit sem félre vezetni :)
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!