Megéri néha magasabb ismétlésszámos edzést tartani?
Figyelt kérdés
Lenne a normál 8-12 es ismétlés egy héten ez a másik héten pedig 20-30 as ismétlés vagy mondjuk nem minden második héten hanem 3 hét rendes és 1 hét magas ismétléssel ti hogy vélekedtek erről ezaz egész onnan jött, hogy olvastam hogy a magasismétlésszámnak is vannak elönyös dolgai.2014. máj. 6. 18:41
1/5 anonim válasza:
Lehet, de nálam pl egyáltalán nem vált be. A 20-30 az már magas ismétlésszám, ehhez kicsi súly kell. Nálam az a tuti, ha alapgyakorlatokban felmegyek nagy súlyig, amivel megy 5-6 ismétlés, kiegészítő gyakorlatoknál meg 8-12, néha 15. ez izomcsoportfüggő is, mert pl a vádli, csuklya szereti a 15-ös ismétléseket.
2/5 A kérdező kommentje:
és ha 1. sorozat 30 ismétlés kis súllyal 2. sorozat 10-12 ismétlés rendes súllyal 3. sorozat 10-12 ismétlés és 4. sorozat 20-30 ismétléssel ugyanúgy kis súllyal vagy így egy edzésen kombinálni a két technikát nagy h.ülyeség ?
2014. máj. 6. 18:54
3/5 anonim válasza:
Mindent meglehet magyarázni, hogy miért jó. Biztos erre is lenne aki azt írná hogy nagyszerű. Szerintem több értelme lenne akkor már a piramisnak. Kezded kis súllyal, majd haladsz a nagy felé, egyre kevesebb ismétlésszámmal. A másik technika, amit én is szoktam, hogy pár bemelegítő sorozat után (ahol nem nyomok kis súlyba sem sokat, nehogy fáradjak) felmegyek nagy súlyra, amivel megy kb 6. ebből nyomok 3 sorozatot, majd visszateszem kisebb súlyra és abból még 1-2 sorozat, de akkor már bukásig.
rengeteg variáció van, próbálgatni kell, hogy mi válik be nálad. Nem vagyunk egyformák.
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaid!
2014. máj. 6. 19:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!