Magas ismétlésszámos edzések?
ektomorf alkat vagyok, a hagyományos 8-12 ismétléses gyakorlatok nem jöttek be. hosszú távon jobban fejlődtem a 15-25 ismétléses gyakorlatoktól.
most kicsit feljebb mennék 20-30 közöttire. viszont ilyen esetben kicsit fura, hogy az első 10 ismétlés nagyon könnyen megy. (igaz az utolsó 10 meg már szokásosan erőltető)
szerintetek ektomorf alkat izomnövelés céljából felmehet ilyen magas ismétlésszámokra?
vagy nem érdemes mert kevesebb súllyal dolgozik, mintha 15-20akat csinálna?
hol hallottad? szerintem ez hülyeség. az erős testalkatúaknak (mezomorf) való a nagy súlyos edzés. arra van a testük "tenyésztve"
ektomorfoknak nem olyan sűrűk az izmaik, hogy bírják a nagy súlyos edzést. a nagy testépítők és erősemberek sem ektomorfok...
Próbáld ki, visszafele nem fogsz fejlődni, nekem jó volt a 6-12 ismétléses edzés után 2 hónapig kipróbálni a 25-30-as tartományt, teljesen más, eleinte nagyon szokatlan, tutira megérzed keményen, de pár hónap múlva ezt is megszokja a szervezet. Ha érzed, hogy már nem fejlődsz vele úgy ahogy szeretnéd, vagy egész egyszerűen meguntad, válts megint másra.
Szerintem ez amatőr szinten, nem köthető alkathoz, mindenkinek ki kell próbálni mindent. Én endomesomorph vagyok, és nagyon tetszett a magas ismétléses edzés, csak úgy mint az osztott, vagy egész testes nagy súlyokkal, 6-8 ismétlés tartományban, mindig változtatni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!