Szálkásitásnál csak némi rizs, vagy belefér a durum tészta, teljeskiőrlésű kenyér, vagy csak a pufi rizs? Mert azért valamennyi ch kell?! Edzés utáni gyors ch kell?
Számold ki. Én indulok 2g x ttkg-ról, majd innen csökkentem, ha nincs zsírleadás. Ebbe kell beleférni és mindegy hogy rizsből, tk kenyérből vagy tésztából viszed be.
Remélem így érthető?
A nem teljes is ugyanolyan, max hamarabb éred el a célod, mert nem versenyformáig mész le. De addig ugyanazt kell betartani. Ha autót vezetsz és nem Nyíregyházáig akarsz eljutni, csak Debrecenig, akkor is ugyanúgy kell vezetni.:)
Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).
A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.
ezekből kellene összerakni az étrendet:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Én szálkásításnál nem ennék tésztát, és tk kenyeret sem, igaz még nem próbáltam így diétázni... :D
Apró kiegészítésként mondanám még, hogy egyesek pl. a barna rizs helyett diétában is fehér rizst esznek, a gyorsabb felszívódása ellenére. (én is rosszul vagyok már a barna rizstől)
Illetve kölest, és hajdinát is ehetsz, szerintem jó, és ízletes szénhidrátforrások.
Van aki tesz ilyenkor is a turmixba, de így annyival kevesebbet ehet ugye napközben, mert az edzés utáni gyors ch-t is bele kell számolni a napi bevitelbe. Én és sokan mások pedig glutamint használunk, mert az is visszatölti a glikogén raktárakat és így több ch-t ehetek napközben.
Szóval döntsd el neked mi a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!