Miért mondják azt, hogy a tej nem jó a testépítésben?
sokan azért írják, mert a 100 g -ra kivetített mennyiségben van 3-3,5 g fehérje, míg a húsban, 20-25 g.
meg ugye ott van a tejcukor, meg tejzsír, de zsír a húsban is van.
szóval tejcukor.
ami elvileg lassítja a fehérje felszívódást.
de amit írtál, én is így vagyok vele.
fehérjével viszel be edzés után úgyis szénhidrátot, ált dextróz, de olcsóbb tömegnövelőkben, van tejcukor, és fruktóz-glükóz szirup is.
szóval majdnem ugyanott vagy.
de ugye ha tejbe rakod a tejsavót, akkor ott van a tejzsír, fél liter tejben , kb ennyi megy le egy fogyasztáskor, van benne 7,5 g zsír.
nem sok ha belegondolsz.
sokan ezért nem isszák, de én is akkor veled együtt ezt fogyasztom mindig.
aki meg sehogy nem szereti, majd mindjárt jön, és leírja.
Mert a testépítés divat.
Hogy valaki hogyan akar kinézni: divat.
Hogy én azt írom a testépítésre hogy divat: divat.
A testépítés táplálkozási nézetei: pillanatnyi divatok.
Nincs nagy igazság, trendek és divatok vannak. A testépítés valamicskét átvett a recens táplálkozástudományból a tehéntejjel kapcsolatban (ami amúgy tényleg baromira nem emberi fogyasztásra alkalmas cucc) de ez csak randomizált, véletlen dolog, közben még mindig a tejsavó fehérje a legkeresettebb, legdivatosabb.
És itt a csoda: jé, tejevők is lehetnek izmosak, főleg hogy a tej is anabolikus táplálék. Senki sem mondta hogy nem lehet egy tejevő izmos. Egy búzán-tejen-túrón élő embernek is lehet izmos teste, cöhh nem mondta senki hogy nem.
Sőt, sütin és tortán is lehet izmos test, csak kell hozzá fehérje is, aztán le kell szálkásítani..
Izmos test =/= minőségi táplálkozás, egészség.
Az utolsó válaszoló annak ellenére, hogy egy elfogult hívő, nem ír hülyeségeket. A testépítés az "egészséges táplálkozás" címszó oltára alatt emlegetett dolgokat nem konzekvensen vallja, inkább a saját hitére próbálja formálni az adott témát, hogy az racionálisnak és ésszerűnek tűnjön mindenki előtt. Ennek ellenére a testépítők életmódja szerintem messze egészségesebb a fehér lisztet zabáló átlagembereknél. Azonban itt jön a konzekvencia hiánya: a tejet meg a fehér lisztet szarnak tartják(tartjuk), de a tejsavó meg a tk kenyér egészséges, pedig rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amik a hagyományos "elődtől" való leszakadás ellenére megmaradtak.
"nekem sikerült a tejjel izmos testet kialakítani"
Ez megint olyan dolog, mint mikor egyszer írta itt egy öreg bácsi, hogy a szülei ittak tejet és 85 évig éltek. Egyetlen tényező alapján nem lehet következtetéseket levonni, mert az egyáltalán nem lesz egyenesen arányos az önkényesen kiválasztott tényező miatt. A tej egy emberi fogyasztásra alkalmatlan, média által egészségesnek beállított szar, aminek semmi helye a bevásárló lista 1. helyén(a szintén dobogós kenyérrel együtt). Az okok sok helyen le vannak írva, de ettől még Te fejlődhettél annak dacára, hogy ittál tejet. Van, aki parizeres zsömlével 2x olyan jól néz ki, mint én(bár nálam inkább a "2x kevéssé szarul" a releváns).
Lehet tejet inni,de az nem testépít,az nem jó fehérje forrás,de ha szereted ihatod,de a tejjel nemtudod bevinni a fehérjét a szervezetbe. Fehérje forrás: húsok,tojás,proteinpor.
Egyél minél több húst.!!!
A felnőtt emberi testnek, nincs szüksége a tehéntejre, kecsketejre, és egyéb hülyeségekre. Megiszod, jobb esetben kisza_od, roszabb esetben kifo_od az egészet. A cukor meg zsír meg megy a pocira.
Kérdező a csontjaid sűrűségének még is mi köze van a tejhez? :D Egyrészt, olyan kis mennyiségben van kalcium a tehéntejben, hogy elhanyagolható, másrészt, a zsír miatt olyan lassan szívódik fel, hogy mire felszívódna, 3x átment rajtad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!