Tényleg van értelme egy ilyen edzéstervnek?
Egy izmot többször megedzeni egy héten de más-más "régióit"
Például:
1. nap-fekvenyomás,evezés,oldalemelés,Scott pados bicepsz
2. nap-ferdenyomás,felhúzás,vállból nyomás,kalapács bicepsz
3. nap-tárogatás,lehúzás mellhez,előreemelés,bicepsz csigán
Van ennek értelme?Nem jobb 1 alkalommaltöbb gyakorlattal?
(az edzésterv csak szemléltető példa azért nincs benne láb,tricepsz stb.)
Ja,valami hasonlóra.
De nem értem itt mi biztosítja a fejlődést,hisz jóval kisebb az intenzitás 3x edzés esetén.
Hogy ne lenne értelme. Én már lassan egy éve csak kül. egész testes edzéseket csinálok. Sokkal jobban lehet variálni, kombinálni a dolgokat így. Pl. mellnél: hétfőn alacsony ismétléses fekvenyomás 4 munkasorozattal, az erő növelésére első sorban, szerdán + padon nyomás 10-12 ismétléses sorozatokkal, pénteken pedig vagy negatívban, vagy egyenes padon kézi súlyzóval nyomás, magas ismétlés számon (20-30 között). Így egy héten kap minden szögből terhelést az izom, és az ismétlésszámokkal variálva, több féle intenzitással tudod terhelni. Egy héten ahogy már írták, így is úgy is meglesz izomcsoporotonként 10-14 sorozat.
Ja, és arról nem is beszélve, hogy sokkal több súlyt tudsz így megmozgatni egy héten. Ha egy nap edzed le a melled, 2. gyakorlatnál már csak 80, harmadiknál 60-70, negyediknél (ha van) már csak 50-60% intenzitással tudsz dolgozni mert nyilván fárad az izom. Egész testes edzésnél meg a hét minden napján 90-100 %-ot tudsz nyújtani, 1,5-2x akkora súlyt megmozgatva egy héten mint osztott edzéssel, evidens hogy jobban fejlődsz.
Nekem nagyon bejött az egész testes edzés, nem gondoltam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!