Tömegnövelő étrend kérdés? (zsírok)
Sziasztok!
Ha jól tudom, akkor azt szokták javasolni azoknak akik meg akarják tervezni az étrendjüket, hogy ha be van lőve a fehérje és a zsír bevitel, akkor a szénhidrátot kell addig emelni amíg nem kezdődik meg a súly növekedés.
Az lenne a kérdésem, hogy miért a szénhidrátot kell növelni? Ha valaki a zsírbevitelét növelné esszenciális zsírokkal pl. olajos magvak meg lenmagolaj szóval az egészséges zsírokkal az nem járható út?
Itt nem a low carb diétákra szeretnék utalni a kérdésemmel, hanem arra, hogy ha valakinek be van lőve mondjuk a fehérje bevitele 2g/tskg-ra a szénhidrát meg olyan átlagos 4-5g körül, akkor a többit egészséges zsírokkal fedezném, hogy a kalória megfelelő mennyiségű legyen a nap végére.
Ez az elgondolás hülyeség?
Hat ha mar most is eleg a zsir, akkor en a ch-t novelnem mert az energiat biztosit az edzesekhez. Es telitettebbek lesznek a glikogenraktarak.
De csinald ahogy szeretned. Kaloriaplusz. Eleg feherje. Progressziven novekedo terheles.
Ennyi kell a fejlodeshez.
Sziasztok!
Köszi az eddigi válaszokat. Teszek vele egy próbát aztán kiderül mi lesz.
Nincs ellenemre a szénhidrát se, de nagyon gyors az anyagcserém és arra gondoltam mivel zsírokból könnyebb több kalóriát bevinni ezért lehet érdemes lehet inkább azt emelni.
Meg természetesen próbálom a szénhidrát bevitel nagy részét edzés előtt és után bevinni. Edzés előtti étkezésem a szokásos rizs hús zöldség szokott lenni. Edzés után a turmixba van 50g ch a protein mellett és rá kb. 1 másfél óra múlva szoktam megint enni egy olyan, amit edzés előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!