Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért van ez velem?

Miért van ez velem?

Figyelt kérdés

Szval elkezdtem edzeni amatőr szinten itthon és edzés alatt szó szerint teljesen legyengülök! Még az alap súllyal is nagyon nehezen mennek a mozdulatok! 17/F vagyok!

20p bemelegítés (és melegítő sport gél) utána egy előedzés

20kg fekvenyomás 10db, 2 kg tárogatás 10db, bicepsz 10kg 10db majd pihi kb 4-5 perc(közben elegendő víz) majd ugyan ezt megismétlem! utána ugyan ez csak 50 kg fekv. 8kg tár. 20 kg bicepszezés ezt 4x csinálom pihenéssel közben elegendő vizet iszom(és itt már érzem h KO) majd fekv. 70kg fekv. 10 tár. 30 bicepsz. majd vissza az elejére kicsi súlyokkal 1x majd kb 30-40p szobabicikli!

Még annyit h a nagy súllyal (én úgy érzem) nincs baj mert vidéki vagyok csecsemőkorom óta cipekedek és soha nem jelentett bajt ... 100 kg 1.5 belenyomok fekve (1,2x kipróbáltam)

Szval ez 1 napi edzésem persze nem ezt csinálom minden nap! de miért van az hogy annyira kimerülök hogy állni vagy ép esetleg nem bírom simán megtartani a kezem ???

Túledzés lenne ??

2014. ápr. 19. 21:29
 1/2 A kérdező kommentje:

Kérdező vcagyok!

még annyit hogy a másnapi izomláz ellen mit tudok tenni?

ha edzés előtt v után több fehérjét juttatok be a szervezetembe akkor másnap nem lesz annyira izomlázam?

elvileg tejsav keletkezik az izomnál és a fehérje lebontja.. és a tejsav gerjeszti az izomlázat!?!?!?!?!

2014. ápr. 19. 21:33
 2/2 anonim ***** válasza:
59%

az pont jó ha elfáradsz, ez a normális. Aki nem pinalegyező edzést végez az elfárad. Ezért edzünk. Viszont nem kis súlyos bohóckodás kell, hanem akkora súlyokkal edzeni, amivel éppen megy a sorozatokban 8-12 ismétlés. 2 kilós barbisúllyal minek tárogatsz, ha tudsz fekvenyomni 100-al is. És remélem edzel hátra, vállra és lábra is.:)

Az izomláz az normális dolog, pihenni kell annak az izomcsoportnak és regenerálódsz, ennyi. Ha elég vitamin és tápanyag megy, akkor hamar helyreállnak a dolgok.

És ugye nem edzel minden nap, mert naturálban pont elég heti 3-4 edzés is, hogy tudj regenerálódni.

2014. ápr. 19. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!