Miért van ez velem?
Szval elkezdtem edzeni amatőr szinten itthon és edzés alatt szó szerint teljesen legyengülök! Még az alap súllyal is nagyon nehezen mennek a mozdulatok! 17/F vagyok!
20p bemelegítés (és melegítő sport gél) utána egy előedzés
20kg fekvenyomás 10db, 2 kg tárogatás 10db, bicepsz 10kg 10db majd pihi kb 4-5 perc(közben elegendő víz) majd ugyan ezt megismétlem! utána ugyan ez csak 50 kg fekv. 8kg tár. 20 kg bicepszezés ezt 4x csinálom pihenéssel közben elegendő vizet iszom(és itt már érzem h KO) majd fekv. 70kg fekv. 10 tár. 30 bicepsz. majd vissza az elejére kicsi súlyokkal 1x majd kb 30-40p szobabicikli!
Még annyit h a nagy súllyal (én úgy érzem) nincs baj mert vidéki vagyok csecsemőkorom óta cipekedek és soha nem jelentett bajt ... 100 kg 1.5 belenyomok fekve (1,2x kipróbáltam)
Szval ez 1 napi edzésem persze nem ezt csinálom minden nap! de miért van az hogy annyira kimerülök hogy állni vagy ép esetleg nem bírom simán megtartani a kezem ???
Túledzés lenne ??
Kérdező vcagyok!
még annyit hogy a másnapi izomláz ellen mit tudok tenni?
ha edzés előtt v után több fehérjét juttatok be a szervezetembe akkor másnap nem lesz annyira izomlázam?
elvileg tejsav keletkezik az izomnál és a fehérje lebontja.. és a tejsav gerjeszti az izomlázat!?!?!?!?!
az pont jó ha elfáradsz, ez a normális. Aki nem pinalegyező edzést végez az elfárad. Ezért edzünk. Viszont nem kis súlyos bohóckodás kell, hanem akkora súlyokkal edzeni, amivel éppen megy a sorozatokban 8-12 ismétlés. 2 kilós barbisúllyal minek tárogatsz, ha tudsz fekvenyomni 100-al is. És remélem edzel hátra, vállra és lábra is.:)
Az izomláz az normális dolog, pihenni kell annak az izomcsoportnak és regenerálódsz, ennyi. Ha elég vitamin és tápanyag megy, akkor hamar helyreállnak a dolgok.
És ugye nem edzel minden nap, mert naturálban pont elég heti 3-4 edzés is, hogy tudj regenerálódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!