Ekcémás betegből is lehet testépítő?
Csak azért kérdezem, mert ekcémás vagyok (atopic dermatitis)
Tömeget is szeretnék növelni, és eddzeni is hosszabtávon, de itt jön a probléma:
Nem ehetek tojást , tejet, kenyeret se .
kipróbáltam a csirkemell + rizs + zöldség + szójatej + zabpehely étrend kombinációt, nagyon kijött tőle az ekcémám.
szinte nem ehetek semmit, mert kijön tőle, tiszta vicc!
hogy növeljek tömeget ha nem ehetek egy csomó dolgot?
a fehérjém miből fog állni?
asszem a testépítést elfelejthetem egy életre :( pedig engem ez érdekelne a legjobban.
Ha a testedben lecsökken a gyulladás, lecsitulnak az autoimmun folyamatok akkor elmúlik az ekcéma is.
Zab gluténnal szennyeződhet, szójatej ócska kaja ezek nem biztos hogy egy gyulladáscsökkentő étrendbe jól beilleszthetőek.
GAPS diétával kezdj szerintem.
Egyébként miért ne növelhetnél tömeget?
Tojást, halat vagy valamilyen húst biztosan bírsz (persze nem a kommersz, rossz minőségű húst kellene keresni és ennek nyilván ára is van..)
Zsírt ehetsz (kókuszzsír, kacsa-liba, sertés zsír stb.)
Rizst valószínűleg tudsz enni (bár lowcarb-high fat tömegnövelés is létezik).
Akkor mi a probléma? Jaa nem eheted az ócska tejsavó proteint meg a szójás szemeteket. Hát igen, minőségibb étkezés kell neked mint ami ma Magyarországon az átlagos, megszokott. Akkor elmondom, hogy minden egyes embernek minőségibb étkezést kellene követnie, nem csak neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!