A fehérje port mibe jobb keverni vízbe/tejbe?
A fehérje port mibe jobb keverni vízbe/tejbe ? És mért ?
Köszönöm a válszokat!
A tejsavófehérjét a tesjből bonyolult eljárással választják ki, elkülönítve a cukrot, zsírt, allergént anyagokat, (jobb esetben) ezt aztán visszakeverni a tejbe elég nagy hülyeség szerintem. Bár én elfogult vagyok, óvodás koromban egyszer hánytam tőle, azóta nem iszom meg.
Diétába csak vízzel, tömegelésnél ha nem vagy rá érzékeny és szereted, tőlem mehet akár tejjel is.
Ja mint a cement. A tej az atyja a dolognak hisz abból van kinyerve. Ez olyan mintha egy öt éves kisgyerek oktatja ki az apját a szexről. Nem véletlen a tejben van a legjobb fehérje. Plusz nem véletlen van olyan tápanyagok is benne amik a szervezetnek fontos.
Csak olyan félelem támadja meg egyeseket, hogy azért nyerik ki belőle, mert a tej nem jó. Valószínűleg lassítja. Nem tudom miért rossz a tej mikor sok értékes dolog is van benne.
"De mi lassítja? Persze jó vízzel is, de miért lassítja a tej? Elmondanám nektek, hogy a kazein is lassú felszívódású és én mégis attól jobban fejlődtem mint a tejsavótól. Mi a baj? Más is keveri tejjel a port és szépen fejlődik."
Mi lassítja? A tejben lévő zsír "körülveszi" a fehérje óriásmolekuláit, és így lassabb a felszívódás, ilyen egyszerű. Egyetlen tényező alapján pedig nem kéne összehasonlítani bárki fejlődését. Mert lehet, hogy "más is keveri tejjel a port és szépen fejlődik", de más meg parizeres zsömlén és kakaós csigán alapuló étrenddel sokkal több izmot épít, mint én. Konklúzió: Parizert és kakaót kell enni, mer' attól gyün a tömeg. Nem. Egyetlen szempontot kiemelve, majd azt beállítani minden okozójának, majd elégedetten bólogatni a hülyék szokása, szokjunk le róla.
A turmixot vízzel kell inni. Ha számít Neked annyira a fejlődésed(amelyet nyilván nem létfontosságúan befolyásolja, de mégisazé'), akkor iszol kicsit kevésbé tökéletesen kellemesen krémes állagú turmixot. Ha meg nem, akkor a Te bajod, de ne hirdesd másoknak, hogy így köll ezt meg stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!