Beszedtem a Scitec 100% Whey Protein termékéből már 4 dobozzal (2,3kg), de semmiféle hatását nem érzékelem. Ebbe van egyáltalán fehérje vagy csak rám nem hat?
Magasság: 180cm Testtömegem: 92kg ("viszonylag" szálkás, éppen látszik a hasizom)
Edzés: heti 4, aerob heti 2 (45perc futás 9km/alkalom)
A táplálkozásom:
Reggeli 120g zabpehely + 1adag protein
Tízórai 1db banán
Ebéd 120-130g csirkemell + kb 120g rizs
Uzsi 250g túró + 100g pufi rizs
vacsi 120-130g csirkemell + kb 120g rizs
utó vacsi 125g túró
Nos hozzácsaptam a proteint a reggelihez és edzés után egy jó nagy adagot dextrózzal + aerob futás elött egy adag reggel. Ezenfelül délután is bedobok egy adaggal.
A táplálkozásom nem változott, de miután szedem a proteint nem tapasztaltam semmi változást. Ebből adódik a kérdés, hogy nálam hibázik valami vagy a cucc egy nagy átverés ?
100gramm csirkemellben van 24gramm fehérje
attól is várod a hatást?
ha nem akkor mégis miért vársz hatást fehérje portól?
mind a kettő csak fehérje nem szteroid.
Testsúlyod szorozd be minimum 2.3-mal és megkapod a napi fehérje bevitelt. 210g.
Reggeliben max. 20g van.
Csirkemell kb. 30g
Uzsi jó esetben 10% fehérje, az 25g.
Vacsi 30g.
Este 10g.
Durván 105-110 g napi.
Ha szintentartást vesszük is kevés ennyi edzéshez.
De mivel egy alkalommal maximum 20g fehérjét tudsz megemészteni, ilyenkor nem érdemes az adagot sem növelni.
Tehát ha napi 5x20g-ot eszel belőle is necces lesz a növekedés.
Arany középút szerint inkább csökkenteném az edzés hosszúságát és növelném az étkezés számot, több husival és zöldségekkel.
Banán meg a pufi meg mehet a galamboknak a parkban.
Nincs meg a kellő fehérjebeviteled tápkieggel együtt sem, ez a hiba.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!