Magas fehérjebevitelnél, miért a zsírt kezdi el bontani a testünk, miért nem az izmot?
Figyelt kérdés
Diéta alatt csökkenteni kell a CH-t, a fehérjebevitelt pedig emelni, azért, hogy a zsírt alakítsa energiává a szervezet és ne az izmot. Azt nem értem, hogy a magas fehérjebevitel miért segíti ezt a folyamatot és miért ösztönzi a szervezetet arra, hogy először a zsírt bontsa le.2014. márc. 26. 17:10
1/2 anonim válasza:
Mert az izom fehérjéből épül fel, ezért a magas fehérjebevitel mérsékeli az izomvesztést.
2/2 anonim válasza:
Mellesleg a magas fehérje önmagában nem a zsírbontást segíti. A magas fehérje a súlyzós edzéssel az izom megtartását segíti, tehát igen, közvetve, ahogy mondtad, ez is arra készteti a szervezetet, hogy az izom megtartása mellett inkább a zsírból fedezze az energiát az izom helyett, mivel kalóriamínuszban nagyon könnyen nyúlna az izomhoz a szervezet. Ezt ellensúlyozod, de attól még a folyamat lassabban elkezd lejátszódni.
Viszont ami közvetlenebbül járul hozzá a zsírhoz való hozzányúláshoz szálkásításkor, az részben az aerob edzés, másrészt a zsír emelése a diétában a ch csökkentése mellett úgy, hogy továbbra is meglegyen a kalóriamínusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!