Egy váll edzes folyaman csinaljak mellről nyomást és vállból nyomast egykezesekkel, vagy két nyomogyakorlat az sok?
Figyelt kérdés
2014. márc. 23. 19:28
1/10 Dogmatix91 válasza:
Sokaknál látom, hogy mindkettőt csinálják, de én általában csak egyiket csinálom és inkább az izolációs gyakorlatokból csinálok többet, de ez is inkább ízlés kérdése. Elméletileg 3 gyakorlattal le lehet rendezni a vállat. Én inkább azt mondom, hogy úgy edzd ahogy neked tetszik. Ha van fejlődés akkor jó amit csinálsz, ha nincs vagy túlzottan belassul akkor meg alakítasz valamit.
2/10 A kérdező kommentje:
köszi a választ,amugy a cél az ,hogy erősödjek
2014. márc. 23. 19:58
3/10 anonim válasza:
Ha erosodni akarsz akkor hagyd a fenebe az oldalemeles egykezes nyomast mindenfele izolaciot es csak nyomj vállból rúddal gyakrabban.
4/10 anonim válasza:
nem sok két nyomógyakorlat vállra, nekem volt mikor 3 volt a az edzéstervben, plusz kiegészítő gyakorlat.
5/10 Dogmatix91 válasza:
Ha az erő a cél, tehát, hogy minél nagyobb súlyt tudj kinyomni akkor nyilván a mellről nyomás a legjobb gyakorlat. Viszont a gerincnek nem olyan kellemes ez a gyakorlat, főleg nagy súlynál.
6/10 anonim válasza:
Ezzel votatkoznek. Mikor 8-12es ismetleszamba dolgoztam sokkal jobban fajtak az izuleteim es gerincem mint mikor nagyob sullyal csinaltam 5-öket. Meg kell erositeni az alsohatat es nem lesz gond
7/10 Dogmatix91 válasza:
A probléma az, hogy ezzel nem lehet vitatkozni. Anatómia és fizika.
8/10 A kérdező kommentje:
értem,köszönöm szépen a valaszokat
2014. márc. 24. 19:14
9/10 anonim válasza:
Felrak egy övet és nem lesz baja... Lehet amúgy ülve is mellről nyomni, de ajánlott állva, hogy erősödjön attól is a törzs. Azért illik egy olyan erős törzset "kiépíteni" aminek nem jelent nagy megterhelést az a súly tartása, amivel mellről nyomsz. Ha egy 60-80 kilós mellről nyomást nem tud megtartania törzs, hogy lesz 120-160 kilós guggolás, 150-180 kilós felhúzás? Sehogy...
10/10 Dogmatix91 válasza:
Persze meg kell erősíteni, viszont ha felraksz egy övet akkor pont a törzs izmait "vonod ki" a munkából. Nem mintha a guggolás vagy a felhúzás olyan marha jótékony lenne a gerincnek, de a mellről nyomás rendesen megterheli. Én is csinálok mellről nyomást, nem is mondom, hogy ne csinálja, csak nekem pl meg sem fordul a fejemben hogy 80kg-mal csináljak nyomást, maximum lökést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!