Szerintetek mit csináljak a derekammal?
Pedig tudni kéne, hogy pontosan mi fáj és hogyan és hogyan keletkezett a sérülés, mert az, hogy meghúztam és fáj a derekam, sok mindent takarhat.
Az én orvosom (anyag érdekeltség nélkül) a Fastum gélt mondja a legjobb felszívódásúnak a nem szteroid gyulladáscsökkentők közül. Még nem használtam. Flektort, Aflamint igen. Az Aflamin kenőcs is ütős, a Flektor sem rossz.
ha így reagál az edzésre a terhelésre az nem a legjobb jel.
ha biztosat akarsz tudni,akkor háziorvos beutal a neurológiára és ha ott szépen sírsz,hogy mennyire fáj,akkor elküldenek mri-re,az meg kimutatja,hogy mi a bajod.
azért kell sírni,mert 80ezer egy mri vizsgálat a tb-nek és csak komolyan indokolt esetben adják meg.
de így a tünet leírás alapján nem egyértelmű,hogy gerinc probléma,vagy izom,ín gond.
de mivel terheléskor jelentkezik valószínűbb,hogy a porckorong lesz.
a krémek gerinc problémánál semmit nem érnek,a gerinctorna viszont először csökkenti,majd megszünteti a fájdalmat,mert nyújtja a csigolyákat,így csökkenti a gerincoszlopra eső nyomást.
amit kipróbálhatsz az a kobra póz,macska póz és a hanyatt fekve nyújtózkodás kézzel lábbal.
hosszirányban meg ne terheld a gerincoszlopot amíg fáj,se plusz teherrel,se rázó mozgással.
nyújtani kell,hogy távolodjanak a csigolyák nem préselni,amivel előidézed a fájdalmat.
a kivizsgálás meg azért javasolt,mert a porckorong kinyomódást helyre lehet tenni sportágváltással,speciális edzéssel,de ha kiszakad,akkor örökre vége,mindig gond lesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!