Szerintetek nem gáz így konditerembe menni?
Még sose voltam konditeremben, nem is vagyok izmos, sőt... De ezen változtatni szeretnék, viszont félek konditerembe menni. Személyi edzőre nincs kidobni való pénzem, de ha beállítok egy terembe, azt se tudom kb. hogy melyik géppel mit kell csinálni... Persze, tudom, hogy jó dolog, hogy edzeni akarok és az sohasem szégyellni való, de ismerem az embereke. Akik ott gyúrnak, kiröhögik a kis gyenge srácot, aki életében először jár konditeremben.
21/F
A kérdésed gáz. Persze sokan így kezdik, de kár ezzel foglalkozni.
Edzeni mész, nem ilyen baromságokkal foglalkozni.
Én is, mint mindenki ettől félt amikor először ment le a terembe. De elmondom az igazat. Azok a nagy, szteroidos gyúrósok, akik hegyomlásnyiak és annyira félelmetesnek tűnnek, sokkal jobban el vannak foglalva a saját egojukkal, minthogy azt vizslassák, melyik kezdő srác jött le éppen a terembe. Mivel az új fiúk 90%-a eltűnik a teremből pár hét, hónap múlva, senki nem figyel fel rájuk. Tele van a legtöbb terem vékony, új srácokkal. A hardcore, koxos arcok pedig inkább feszítgetnek maguknak a tükörben, vagy hangosan röhögnek valami bárgyú viccen a gyúros klikkel, semmint Veled foglalkozzanak.
Azért lesznek páran, akik odajönnek segíteni, főleg hogy fogalmad sem lesz sok gépről, hogy mi fán terem, hogy ülj bele, és a súly megválasztás, edzésterv összerakása is gondot fog okozni. Fogalmad se lesz kire hallgass és kire nem, sokan épp az ellenkezőjét fogják állítani annak amit a másik.
Adok két tanácsot:
- nézd meg a neten ANGOL oldalakon (nehogy magyaron tedd!), hogyan kell végrehajtani szabályosan a gyakorlatokat. Pl. bodybuilding.com
Gyakorold be ezeket a lelki szemeid előtt, eleinte csak 1-2 gyakorlatot válassz izomcsoportonként, és azokat sajátítsd el megfelelően. Ne a súly motiváljon, kezdőként minimál stimulus is elég, hogy másnap hugyozni is ordítva kelljen, hát még fogat mosni.
- a másik, hogy nehogy igénybe vegyél személyi edzőt, mert nem csak pénzkidobás, de még a magyar edzők színvonalát ismerve még rosszul is fogja neked rögzíteni a gyakorlatokat. Számtalan kezdőt látok akik pl. egy lehúzást szabályosan hajtanak végre, erre a "személyi edző" megmutatja nekik totálisan szabálytalanul a gyakorlatot.
Inkább keress valami ismerőst, havert, aki kicsit előrehaladottabb állapotban van, és kérdezd meg őt a dolgok csínjáról bínjáról.
Rengeteget fogsz hibázni, bénázni, de ez kell!
Pontosan az elkövetett hibák miatt fogod egy életre megtanulni, mi az amit soha többet ne kövess el.
Igen, ami nagyon fontos, hogy felkészülten menj le!
Gyakorold be a fugolás, kitörés, felhúzás hellyes technikáját otthon.
Kérj meg valakit, vagy nézd meg a neten.
Keress egy kezdő teljes testes edzéstervet. Írd le magadnak, vagy nyomtasd ki.
Majd a teremben kérj segítséget a teremedzőtől, vagy bárkitől, aki normálisan edz, viselkedik, beszél stb.
Én is így voltam vele amikor először lementem. Azt sem tudtam mi mire való.
Szerintem kérd a személyi edző segítségét. Hidd el megéri a pénzt. Én is első alkalommal így csináltam. Szépen vittem a kis cetlimet, felírtuk a gyakorlatokat és mindegyiket megmutatta. A második alkalomtól kezdve pedig már magam csináltam.
Szerintem semmiképpen sem valami havertól vagy ott lévőtől kérj tanácsot. Ahova járok terembe a 3 személyi edzőn kívül max 4-5 ember van aki szabályosan csinálja a gyakorlatokat. A többiek csak rángatják a súlyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!