Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jó az edzéstervem?

Flevi kérdése:

Jó az edzéstervem?

Figyelt kérdés

1. MELL-VÁLL-LÁB

-fekvenyomás

-fekvenyomás ferdepadon

-tárogatás

-tolódzkodás

-előre emelés

-oldalemelés

-nyak mögül nyomás

-vállból nyomás

-guggolás

-lábnyújtás

-lábhajlítás

-vádli állva

2. KAR-HÁT-CSUKLYA

-csigás felhúzás

-bicepszgép

-kalapács bicepsz

-bicepsz állva rúddal

-csigás letolás

-homlokra engedés

-fordított fogással rúdemelés

-csuklóbehúzás

-húzódzkodás

-evezés egykezessel

-mellhez húzás csigán

-hiperhajlítás

-vállvonogatás

-állhoz húzás

A csuklyát nem mindig a 2. napon csinálom, néha meg mindkettőn.

2014. febr. 21. 14:19
 1/6 A kérdező kommentje:
Bicepszre nem 4 gyakorlatot, hanem 3-mat végzek, a csuklya meg azon a napon van, amikor van rá időm/erőm.
2014. febr. 21. 14:41
 2/6 anonim válasza:
Szerintem jó. Bár ahoz képest hogy én nem edzek semmit még nekem sok is. HA így folytatod nagyon jó eredménye lesz az biztos
2014. febr. 21. 15:31
 3/6 Frontosa ***** válasza:

Érdemes lenne szétszedni 3 napra, ez így nagyon sok gyakorlat 1 napra.

Nyak mögül nyomást inkább ne végezz ha lehet.

Kisebb izmokra elég 3 gyakorlat, gyakorlatonként 3 sorozat.

Nagyobbaknak 4 gyakorlat, 3-4 sorozattal.

Ismétlésszámok egyénenként eltérőek, általában 8-12 megfelelő, de majd kitapasztalod.

Üdv,

2014. febr. 21. 16:13
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Akkor a nyak mögül nyomást kiveszem, és bicepszre csak 3-at fogok végezni, tricepszre meg a tolódzkodást feltámyasztott lábbal fogom csinálni. Ez így már jó lenne?

Sajnos az 3 napra szedést nem tudom megoldani, mert csak heti kétszer tudok kondiba járni.

2014. febr. 22. 16:27
 5/6 Frontosa ***** válasza:

A ,,fordított fogással rúdemelés" alatt gondolom a Felhúzást érted, az jó gyakorlat ha szabályosan végzed.

Tricepszre a letolás csigán gyakorlatot többféleképpen lehet végezni, csináld fordított fogással is (akár hetente is lehet variálni).

A homlokra engedés elég izületgyilkos, kis súlyokkal végezd az elején, nehogy kinyírd a könyököd vagy a vállizületet. Jó tricepsz gyakorlat még a szűknyomás is, de azt inkább akkor érdemes végezni ha egy napon van a mell edzéssel.

Az étrend a legfontosabb, az edzésterv csak másodlagos, ha most kezded akkor érdemes lenne 1-2 hónapig teljes testes átmozgató edzést végezni, kis súlyokkal és csak utána osztottra állni.

Üdv,

2014. febr. 22. 16:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem most kezdtem, és a fordított fogású rúdemelés alkargyakorlat lenne...tricepszre a szűknyomást, és a homlokra engedést fogom végezni
2014. febr. 22. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!