Szerintetek ez jó edzésterv tömegnöveléshez? 18/F
Hétfő : Láb-Has
4x8 combhajlítás
4x8 guggolás
4x8 vádlizás vádligépen
4x8 hasprés
4x8 lábemelés
Szerda : Hát-váll
4x8 lehúzás hátgépen
4x8 letolás csigán
4x8 kábellel csigán
4x8 oldalemelés
4x8 vállból nyomás
4x8 vállvonogatás kézisúlyzóval
Szombat : Mell-kar
4x8 fekvenyomás
4x8 fekvenyomás 45 fokos padon, egykezes súlyzókkal
4x8 tárogatás gépen
4x8 szűknyomás
4x8 letolás csigán tricepszre
4x8 bicepsz francia rúddal
4x8 koncentrált bicepsz gyakorlat
4x8 kalapács bicepsz gyakorlat
Alapvetően nincs tömegnövelő edzés, mert nem ettől függ, hogy tömegelsz-e. (Habár egyesek a kevésbé izoláló, inkább több testrészt átfedő alapgyakorlatokat tartalmazó edzést tartják annak).
Hivatalosan nyomni kéne egy-két hónapig a kezdő edzéstervet, majd lehet menni osztottra. Azt, hogy tömegelsz-e, az étrended dönti el, már csak azért is, mert a súlyzós edzés később nem változik semmit az egymást váltogató diéták során.
Nem, gondolkodj már ember hasra és lábra ami a tested izmainak kb 60%-a (bocs csak mondam valamit nem a szám a lényeg) megy 20 sorozat és karra-mellre pedig ami a tested elenyésző része arra meg 32 ha jól számoltam
combodra megy 8 sorozat bicepszre meg 12?? nem érzed furcsának askárhogy nézem az én bicepszem a combomhoz képest elég kicsi...
Szia!
Amit én máshogy csinálnék:
lábhoz mhet még be nyugodtan egy kitörés variáció,meg valami guggolást kiegészítő gyakorlat,pl lábtolás vagy hack-gépes guggolás.Vádlinál nem tudom,hogy álló vagy ülő vádligépre gondoltál-e.Ettől függően tedd be a párját,tehet legyen egy ülő és egy álló vádlizás is.Vádlinál és hasnál az ismétlésszám mehet nyugodtan 12-20 közé.
A hátnál hiányolom a húzódzkodást(a csigás lehúzás nem egyenértékű vele),valamint valami szabadsúlyos evezést is tehetnél.Meg ide még betolhatnál egy döntött törzsű oldalemelpést a hátsó delta kedvéért.
Ezek,amiket írtam csak példák,lényeg:Több gyakorlat combra és vádlira,szadabsúly hátra.
Remélem segítettem!
Nem, te kevered. Egy ilyen edzestervvel pl lehet szalkasitaskor erosodni [link]
Egy olyannal amit a kerdezo kirakott sokkal nehezebb. Szerintem butaság nem valtoztatni az edzesterven. Mert elteroek a regeneracios kepessegek es ha tomegeleskor a legtobb izmot akarjuk felszedni szalkasitaskor meg a legtobbet megtartani.
Értem mit mondasz, és egyet is értek veled nagy részben, de ezzel sokan így vannak még rajtam kívül, és ha megnézed, amikor valaki tömeget akar növelni, akkor nem az az első általában hogy így vagy úgy eddzen a súlyzókkal (az alap osztott edzésprogramon túl), mert akkor lesz tömege, vagy ha nem jön a tömeg, akkor sem azt kérdezik először, hogy milyen az edzésed, hanem mindig legelőször az étrendet, mert ezen múlik, javában ezen is szoktak elcsúszni.
De teljesen igazad van, hogy lehet különbség súlyzós és súlyzós edzés között, szálkásítás és tömegelés időszakában is. Ennek ellenére továbbra is úgy veszik sokan, hogy nincs szó szoros értelmében tömegnövelő edzés. Az edzéssel, amit a kérdező, vagy te beküldtél is lehetne tömegelni is és szálkásodni is, ha mindkettőhöz a megfelelő étrendet választanánk, tehát látható, hogy nem az edzésen múlik első sorban. Inkább az edzést igazítjuk az új feltételekhez és nem fordítva.
Kedves kérdező!
Figyelemmmel várom hogy te melyik dolgot gondoltad a mondani valómban ugy hogy én beteg vagyok és mindenféle phszihés próblémám van
Én hasznos választ adtam elmondtam a véleményemet, még csak azt sem irtam hogy kezdő béna vagy vagy hogy menj innen ha nem értesz hozzá, vagy hogy csira strandgyúros aki mell-bicepszezik csak, szövegemben 1 sértő szót sem használtam csupán felhivtam a figyelmed valamire, vagy jobb lett volna igy:
Nagyon király vagy kérdező minden jó lesz igy, a csajok olvadni fognak töled!
igy jobb lett volna?
vagy várom válaszod hogy mi nem tetszet, de komolyan!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!