Szénhidrát megvonás 3 napig, feltöltés 4 napig?
Mi történne, ha három napig csak zöldséget és fehérjét vinnék be, aztán négy napig a tömegnövelő étrendet követném... és így tovább. Persze ez lehet akármennyi nap is, a 3-4 csak egy példa. Van erre valami teszt, vagy van ennek működő mgoldása? Milyenek az eredmények?
Egyébként a mutant bodybuilding videóban mondja a youtubon a fazon, aki vszínű koxol, de azért érdekelne hogy mennyire igaz ez a dolog, és ha igaz, akkor mennyire lehet működőképes tiszta edzéssel.
Na szóval létezik a dolog, mégpedig igen jól kidolgozva. Az agyi reakció késésére alapozva megoldható hogy a zsírégetés mellett ne legyen izomvesztés, sőt még növekedést is lehet vele eredményezni. Ez eddigi tudásom alapján lehetetlen, de miután a ketózis után utánanéztem én is arra gondoltam, hogy esetleg át lehetne verni a rendszert és megtartani a keton felhasználást, miközben bevisszük az edzésnek megfelelő ch és kalória mennyiséget.
Szóval a lényeg magyarul, hogy
1. Edzés napokon az energiamennyiségünknek a +1-25%-át visszük be
2. Pihenő napokon az energiamennyiségünknek a -1-25%-át visszük be
3. napi 16 órát böjtöltetjük a testet és csak nyolc órában visszük be a táplálékot
Sok sok referencia van erre, amit ki is listázok alul, de a lényeg, hogy a keresőszó erre a fajta diétára a "leangains" lenne.
Szóval a lista.
Mit egyél - egyszerű hozzáállás [link]
Energia mennyiség kalkulátos és étrend készítő egyben [link]
Egy magyar cikk a témáról, itt ciklikus ketogén diétának hívják - pont ezt képzeltem el, amiután utánajártam a ketogénnek és a ketózis folyamatának.
Na szóval ahogy olvasom cikkekben a leangains RPT edzés az valami fordított sorrendű kisszériás edzés, a minimális bemelegítéssel.
Az ugye nem lehetséges, hogy egy időben zsírt adunk le és izmot növelünk!
DE HA HETI VAGY HAVI szinten nézzük, akkor ezzel a móddal működhet a dolog!
1. 16 óra nem evés és 8 óra evés - délől este nyolcig bevinni a kalóriát mondjuk három étkezéssel
2. Heti három edzés, az edzések napján plusz x% kalória bevitel
a szüneteken mínusz x% kalória bevitel attól függően, hogy mit szeretnénk elérni. Itt van hozzá egy példa kalória táblázat [link]
1. Bemelegítés 1-3 sorozat 4-6 ismétléssel a kezdő súly 40-80%-ával
Éppen csak megindítani a vérkeringést és bemelegíteni a testrészeket a kezdéshez.
2. Edzés marha egyszerűen pár gyakorlattal kis ismétléssel, egyre nagyobb súllyal pl ahogy itt leírják [link] (Nekem a fekvenyomás, felhúzás, gugolás, tolózkodás elég is lenne.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!