16 évesen ez milyen eredmény?
Múlt héten kezdtem el egy erőemelő edzéstervet,azelött 8 hónapig osztottat csináltam.Az elején elég hülyén edzettem.
Most alapgyakorlatokból 5x5-öt csinálok
Fekvenyomásból 60
Felhúzásból 65-70
Vállvonogatésból 50 felett megy(nem tudom pontosan mennyi)
Guggolást ma kezdtem el csinálni,mert le voltam sérülve,nem edzhettem lábra,jelenleg 40-el ment.
Kisebb izmokra 3x8-at csinálok
Bicepszre kétkezessel 32.5 kilóval megy 8 ismétlés,egykezessel 16-al
Tricepszkötéllel 35 kilóval megy a 8.
Vádligépen 95 kilóval megy.Csigás alkargépen 25 kilóval 20.
Ez milyen eredmény?Ha fejlődök mehetek még erőemelő vagy erősember versenyre?Nem akarom élsportszerűen csinálni,max 1-2 versenyre eljutni.
Fél év alatt 85 kg?Az szép.Én ismerek egy gyereket,aki 3 éve edz,ő 80-al nyom.Olyan gép,amire rá kell állni,berakni a tüskét a téglába és lábujjhegyre kell állni és visszaereszkedni.Azon 95-100 kilót 20-szor kinyomok.
Kb.163-164 centi vagyok 57-59 kiló.
Versenye válogatja, milyen gyakorlatok vannak, az 5x5 nem feltétlen jó. Amitől én erősödtem, az a folyamatos terhelés. Bemelegítés, utána két 12-es sorozat, aztán 10, aztán 8-6-4, szépen emelem a súlyt, hogy ott legyen a bukás. 50-el kezdtem, bár azelőtt edzettem már, csak abbahagytam 2 évre, 3. hónapja edzek és most 80-ba megy a 8, 90-be a 6 és a 95-be a 4.
A kisebb izmokra is figyelj, mert azok is részt vesznek a gyakorlatokban. Nekem akkor kezdett el erősödni a fekvenyomásom, amikor elkezdtem intenzíven vállazni, az nekem gyenge.
17 éves vagyok, 65kg, 170cm.
4 hónapja edzek, és kb mindenbe nagyobb súllyal dolgozok. Talán bicepszbe vagy jobb.
Szeintem nincs sok esélyed eljutni ilyen versenyekre... :-( A leírtak alapján a teljesítményed nem túl kiemelkedő.
Szerintem erőemeléshez nem kell külön csuklyázni meg alkarozni. Az alapgyakorlatokat csináld.
Csinálhatod osztatlanul heti háromszor;
Hétfő, szerda és péntek: teljes testre
1. 5 sorozat: Guggolás
2. 5 sorozat: Fekvenyomás
3. 5 sorozat: Felhúzás
4. 3 sorozat: Húzódzkodás
5. 3 sorozat: Mellről nyomás állva rúddal
Vagy osztottan is;
Hétfő: nyomások
1. 5 sorozat: Fekvenyomás
2. 4 sorozat: Döntött padon nyomás kézisúlyzókkal
3. 4 sorozat: Mellről nyomás állva rúddal
4. 3 sorozat: Vállból nyomás egykezes súlyzókkal
5. 3 sorozat: Szűknyomás
Szerda: láb
1. 5 sorozat: Guggolás
2. 4 sorozat: Guggolás mellső tartással
3. 4 sorozat: Merev lábas felhúzás
4. 3 sorozat: Sétálós kitörés
5. 3 sorozat: Álló vádligép
Péntek: húzások
1. 5 sorozat: Felhúzás
2. 4 sorozat: Húzódzkodás
3. 4 sorozat: Döntött törzsű evezés rúddal
4. 3 sorozat: T-rudas evezés
5. 3 sorozat: Húzódzkodás szűk alsó fogással
Nem lenne baj. A hétfő nyomóizmok, kedd láb, péntek húzóizmok például teljesen jó. A láb utáni napra azért nem tenném a húzóizmokat, mert a guggolás és a merev lábas felhúzás utáni napon nem a legszerencsésebb felhúzni.
Csináld úgy, hogy;
Hétfő: Nyomóizmok
Kedd: Láb
Péntek: Húzóizmok
vagy;
Hétfő: Húzóizmok
Csütörtök: Nyomóizmok
Péntek: Láb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!