Tegnap intenzív bicskaguggolásokat végeztem, ma térdhajlításnál mindkét térdem hangosan kattog. El fog múlni?
Nekem nagyon durván kattogott a térdem de mire elértem a guggolásból a 6. szintre már megszünt.
A lényeg, hogy hagyj időt a lábaidnak erősödni. Ne lépj egyik napról a másikra szinteket.
Normális.
De jó, hogy valaki fegyencedzéssel edző válaszolt. :)
Azt hiszem, jó nyomon jársz, volt egy kis túlkapásom, nagyon türelmesen csináltam az első lépést hetekig, de pont tegnap váltottam a másodikra, és rögtön lenyomtam majdnem a haladó szintet, mert annyira izgalmas volt, hogy megy. Eddig semmilyen kattogás nem volt, mára lett.
Remélem, igazad lesz, és tényleg elmúlik, igyekszem több alázattal edzeni. Köszönöm a választ, elég megnyugtató.
Megnyugtatásul bárkinek, aki a jövőben talál ide hasonló problémával: a durva izomlázzal a kattogás is fokozatosan elmúlt, valószínűleg egyrészt az izomláz miatt rendellenesen terheltem a lábaimat egy-két napig, másrészt pedig a guggolástechnikám rossz volt. Érdemes kísérletezni a lábak távolságával és a lábfejek irányával, mert nagyon könnyű egy rendellenes pozícióba kényszeríteni a térdeket és minden ismétlésnél megterhelni őket. Pár nap pihenés nem árt azért.
Köszönöm mégegyszer mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!