Kezdetben a teljes testes edzéssel jobban lehet fejlődni, mint az osztottal?
Nézd meg Steve Reevest vagy Reg Parkot mindketten heti 3 teljes test edzésben hittek és ezzel is építették fel a fizikumukat. Arnold is az első pár évben így pakolta fel a tömegét.
Itt egy kép, hogy mennyit fejlődött valaki teljes testtel:
Én csak teljes testes edzést végzek:)
Bár én csak akkor emelek a súlyon ha a régit már könnyűnek érzem.
Szóval lehet, hogy én nem vagyok jó példa, annak aki tömegelni akar:)
Teljes testes edzés nálam jobban hozza a tömeget mint az osztott. Szerintem naturalban annak az osztott edzésnek nincs értelme, amit a kondisok 80%-a végez. Hétfő mell-bic, szerda hát-tric, péntek láb-váll... Ezek szerintem versenyzőkből hozzák ki a maxot, nem naturalban.
Az izom egy teljes edzést követően ~4 nap alatt regenerálódik. Most ha te 7 naponta edzed, 3 napig pang az izom. Naturalban pedig nem tudod heti 2x teljesen megedzeni.
Egész testes edzésnél folyamatosan terhelve van az izom. Nem végzel kiegészítő gyakorlatokat, mint pl. tárogatás, csigás kereszt, oldal emelés, stb.. a tömeg nem ezektől jön, hanem az alap gyakorlatoktól.
Nem beszélve arról, hogy ha egész testes edzést végzel, 1,5-2x annyi súlyt mozgatsz meg egy héten, mint osztottal. Evidens, hogy a több megmozgatott súly, nagyobb tömeget hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!