Nagyon el van maradva a mellizmom, alakítsak az edzéstervemen?
Szóval a lényeg hogy a többivel meg vagyok elégedve, de a mellem az a béka segge alatt van (fekvenyomásból 40 megy szériában, 80kg vagyok)
így néz ki az edzéstervem:
hétfő-hát, bicepsz, alkar
szerda-comb, váll
péntek-mell tricepsz
heti 3x tudok járni..a mellnapom meg így néz ki:
fekvenyomás, fekvenyomás 30°-os padon, tárogatás, áthúzás.
alakítsak ezen valamit vagy majd ez is fog fejlődni és hagyjam így?
4x8-zom, de úgy, hogy 20-al melegítek, aztán 30-ba 8-at, 35-be 8-at és végül a 40 4x8
és akkor az nem baj ha mondjuk péntek-szerda (hétfőn nagyon sokan vannak, olyankor nem akarok mellezni) mellnap? nem úgy van hogy 1 hét pihenő kell neki?
szerintem meg nem kéne kétszer mellezned hanem egyszer de akkor azt kegyetlenül nekem is a mellem a gyengém,és tapasztalatom a heti 2 edzés rá még cuccolás mellet is gyengébb eredményt hozott mint a heti 1,próbááld meg ezt:
kezdj szuperszettbe egyenes padon kézisulyzokkal és pozitiv padon,ezek után mehetnek az izoláló gyakorlatok nyomj egy kis kábeles keresztezést,tárogatást gépen,
próbáld ugy csinálni őket bár ez elég durva módszer de majd meglátod hogy birod,mindig nyomsz egy nehezebb súllyal.Példa belevágsz 30kilós kézisulyzokkal 12őt utána gyorsan ledobod és már magad mellé van készitve valami kisebb mondjuk 22kilós ebből is 12 és ezt veszed 1-nek.
Csináld úgy, hogy a hetet fekvenyomással kezded. Egy olyan melledzés, hogy csak fekvenyomsz, 6-8 sorozatot. Utána mehet a hát-bic.
Pénteken meg nem csinálsz fekvenyomást mellre, hanem beraksz helyette más nyomó gyakorlatot. Ferde padon nyomással kezdj, 4 sorozat, mehetne akár kézi súlyzóval is. Majd mehet 3 sorozat szűken nyomás, majd 3 sorozat egyik héten negatív nyomás, másik héten tolódszkodás szélesen "mellre".
Kiegészítő gyakorlatból elég egyet csinálni, egyik héten 3-4 sorozatot tárogatsz, másik héten csigás kereszt, haramdik héten áthúzás. A tömeg nem ezektől fog jönni, hanem a nyomásoktól. Fölösleges egy napon csigás kereszt és tárogatás, vagy áthúzás, 3 közül egy elég. Főleg ha le van maradva a melled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!