Tömegnövelésnél endomorfabb testalkatúként hány g/tskg. fehérjét és ch-t vigyek be naponta?
Tskg= testúly kilogrram
Többet be tud építeni egy endomorfabb testalkatú ember, mint egy ectomorfabb? Jobb a fehérjeszintézise?
Én 3g/ttkg ch-al tömegelek endomorfként!
4g/ttkg ch az már sok lesz, ha endomorf vagy.
Azt tanácsolom kezdd te is maximum 3g/ttkg-al és ha nincs növekedés akkor emelj 25g-ot a ch-n.
Nagyon be kell lőni az étrendet, mert ilyen adottságokkal szerintem 2x olyan türelmesnek kell lenni, mint másoknak, ha nem akarsz nagyon elzsírosodni. Szóval szépen, lassan, ésszel.
Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy teljesen endomorf testalkat vagyok. Az elmúlt 3 évben az életvitelem a következő volt: egész nap a suilban ültem aztán otthon a gép előtt orrvérzésig... Étkezés terén minden, ami szem-szájnak ingere, nem érdekelt semmi, éjjeli sütemény zabálások, péksütemények, gyros tálak, hamburgerek éjjel-nappall stb... Ezzel voltam közel 100 kg 180cm magassággal. Most 75 kg-ra sikerült lefogynom, és kezdeném az izomtömeg növelést.
A csukló mérős módszerrel most simán átérem a hüvelyk+középső ujjammal a csuklómat, sőt, még egy kicsit rá is hajlik. Emellett vastagabb combjaim vannak az átlagnál, ezért gondolom főleg, hogy endomorf vagyok, de igazából nem tudom sajnos.
Na mind1, megpróbálom 4g ch-val, aztán meglátom mennyire zsírosodok, és mennyire jön fel izom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!