Ha valaki szed kreatint akkor az naturál?
9-es, de akkor hasonlítsunk össze egy kreatint (vagy bármelyik mezei tápkieget) használó, és nem használó embert, valamint egy tisztát és egy kokszost. Na az a különbség a nem mindegy. Persze, valahol még a koffein is tiltott, meg a rágótubák teljesítményverseny előtt, de a testépítésben ami igazán sokat változtat a határokon, az nem egy pörgetőtabletta vagy kreatin lesz.
A cukorbetegek pedig tényleg más asztal, mint a hétköznapi, de naturál emberek. Valóban egyfajta előnyhöz tudnak így jutni, ha okosan bánnak az inzulinnal, szép nagyra nőhetnek. Ez már valóban előny. Mint futóverseny előtt a saját dúsított véred re-infúziója, amiért szintén tiltás jár.
Akkor lenne még egy kérdésem:
Aki kortikoszteroidot(azt hiszem ez a neve) szed, az is naturál? Ezeket gyulladásokra szokták felírni, és k*rvára nem természetes. Ez is szteroid, de attól hogy használod még ugyanúgy naturál maradsz, mert nem segít az izomépítésben, ugye?
Ezzel a felfogással akkor csak az naturál, aki nem szed anabolikus szteroidokat(az androgén szteroid is naturál ugye, mert nem segíti az izomépítést). Aki növit használ, az is naturál? Abban nincs anabolikus szteroid, de végül is növeli a tesztoszteron szintet, ezért izmosabb leszel tőle, meg szálkásabb.
Olyan sok helyen hibádzik az embereknek az ítélőképességük, egyszerűen borzasztó hogy elhiszik, hogy ez a személy meg az naturál. Pedig senki nem az, csak a pénzt próbálják kicsalni azzal, hogy azt mondják valakire, hogy naturál. Pontosan azért, hogy rajongjunk azért, aki használ szteroidot/akármilyen teljesítmény növelőt(valószínű illegálisat, mivel azok válnak be), de mivel ő majd mondja hogy a fehérjepor a fasza, ezért azt megfogod venni, mint egy birka.
Akkor térjünk át a kommentedre:
Én becsülöm azokat, akik sportolnak, de elmondom az őszintét: Én becsapva éreztem magam ezzel a csirke-rizs diétával, meg a fehérjeporral, mert nem sikerült EGY(!) teljes évig semmit se elérnem, mert azt hittem hogy elég lesz a 6 étkezés, meg az edzés utáni turmix. Ja, annyira volt elég, hogy dagadtabb lettem, és fel voltam fújódva. Izmot kb. 5 kilót szedtem fel, de nem voltam izmos, inkább sovány voltam de a hasamon volt zsír(skinny-fat). Nem tudom, hogy csak velem volt-e/van-e ez, de szerintem ez az egész egy félrevezetés az átlagember számára, és ha utána olvasol/gondolsz a dolgoknak, akkor egyáltalán nem hülyeség, hogy ez a félrevezetés az érdekében állna a táplálékkiegészítő cégeknek.
Nem tudom, hogy csak én vagyok-e az, aki hirtelen 15 kilót ment fel 3 hónap alatt(mind izom), amikor végre úgy edzettem, hogy nem hagytam egy hetes pihenőket a "regenerálódásra", és heti 3x edzettem mindenre.
Az egész fitnessz ipar nekem pont az ellenkezőjét hozta el, ezért eléggé kivagyok ábrándulva. A fitnessz ipar hazudott nekem.
Amilyen mérgeket etetnek velünk, emberekkel, véleményem szerint a szteroidok szerintem ezek mellett eltörpülnek. A nők is használhatnak fogamzásgátlót, amiben van ösztrogén, akkor a férfiak miért nem használhatnak tesztoszteront? Ezt fejtsd meg nekem kérlek. Az én fejemben már minden klappol. Az államnak(igazából senkinek) nem érdeke, hogy az emberek erősek legyenek, őket csak a profit érdekli, mindegy az, hogy hogy hazudnak az embereknek.
Itt nem arról van szó, hogy kik mit használnak, felőlem használhat mindenki szteroidot, én nem ellenzem. Én a hazugságot ellenzem, és hogy félrevezetik az embereket, köztük engem is.
Egyébként én először Drugs Bunny könyvét olvastam el, ott volt arról szó, hogy 4-5g/tskg szénhidrát, 2g/tskg fehérje, és némi lenmagolaj kell, meg ugye a fehérjeturmix, hogy beépüljön edzés után az izom. Ha pedig nem növök, akkor növeljem a szénhidrátot.
Növeltem is, 6-7g/tskg-ra, nem nőttem semennyit se, valószínű szar volt az edzésem + a diétám is. Ja, szedtem ezen kívül multivitamint is, hogy biztosan rendben legyek.
Itt van bazzeg, én pontosan ezt követtem, de sehol se voltam, egy évig. Zabpelyhet is vettem, és általában barna rizst ettem tonnaszámra. Gondoltam ezt is leírom, mert a végén azt mondod hogy: hát persze, mert szar volt az étrended.
Igen, szar volt, nem volt benne zsír, meg koleszterin se, ami kell a tesztoszteron szintem fenntartásához.
Amúgy pont fel akartam hozni a többi szteroidot is az elején, csak nem akartam belemenni. Igen, felőlem lőheti magát mineralokortikoszteroiddal is, női szexuálhormonnal is, attól még naturál maradna a szó elsődleges szerint, mivel semmi olyat nem használt, ami az izmosságához, mint eredményhez, nagyban hozzásegítette. Persze lehet, hogy teszten elbukna, aztán hogy érdekelné-e őket, hogy a talált anyag mégis miféle, hogy segített-e, vagy hogy ezt egyáltalán vizsgálnák, ki tudja. Természetesen a növisek sem naturálok. De mondom, kicsit szedjük külön, hogy kire mi vonatkozik. Még szellemi tevékenységhez is van dopping, tehát mondjuk, hogy van naturál, és nem naturál sakkozó. Ha most egy sakkozó testépítőknek való doppingot használna, akkor elméletileg nem maradna a sakkban "naturál"? Mert semmivel sem segíti hozzá a sakkozáshoz az izomépítéshez való dopping. Ha egy sportoló cigizik, vagy drogozik, az nem naturál? Semmiféle pozitív irányban nem befolyásolja, sőt, de mégis elég mesterséges kemikáliákkal él, mégsem gondolom, hogy ezért bárki is csalónak, vagy többletelőnnyel rendelkezőnek gondolná a műsorszámában. És ez a naturál kérdés fontosságát adó lényegi rész, nem az, hogy szerinted mennyire természetes vagy nem természetes az adott anyag. Hanem az, hogy mennyivel teszi jobbá abban, amiben jó akar lenni.
A tápkieg ipar pedig nagy biznisz, igen, és ezért hatalmas a marketingje. És mint ilyen, vannak benne csúsztatások, hétköznapi hobbigyúrósok számára tök felesleges, ezredrangú kiegek. Nagyon sokáig lehet fokozni, hogy mennyit költesz rá, a saját ésszerű belátásodra van bízva természetesen, hogy mit tartasz fontosnak, s mivel ilyen sokaknak nincs, megmondja helyettük a marketing, de ez minden területen így van, nem csak a tápkiegiparnál.
És vannak olyanok, akiknek kevésbé jönnek be az egységesíteni próbált sablon szabályok, ilyen vagy például te is. Ezt jó tudni magunkról, de ugyanúgy nem húzhatjuk rá mindenkire, hogy mindenki kivételt képez a szabály alól, mint az ellenkezőjét.
A tápkiegekre pedig senki sem mondja, hogy hűdef4sza, illetve néhány reklámfogás igen, de aki pedig ezt teljesen elhiszi, annak úgy kell. Mint már mondtam, az alapismeretekkel mindenki tudatában lehet annak, hogy mit várhat el egy tápkiegtől, mint koncentrált makro-/mikrotápanyagforrástól. Ugyanazt kb., amit a természetes forrásaiktól, valamelyest fokozott mértékben.
Ezek a gyógyszerek(pl. kortikoszteroidok) is ugyanannyi(sőt, szerintem több) kárt okoznak, mint az anabolikus-androgén szteroidok. Láttam, hogy testépítőknek gyerekei vannak, és ők bizony mást is tolnak(valószínűleg, nem látok bele a dolgokba annyira), nem csak tesztoszteront.
Akinek bevált az a diéta, amit a Bunny összeállított a könyvében, félreértés ne essék, nem mondom hogy baj ha követi.
Ez csak az én véleményem. És tegyük félre a versenyfelkészülést: naturál ember nem létezik, mindenki volt kitéve valamilyen méregnek az életében, ez lehet egy kis BPA a műanyagdobozban, amiben a töltött káposzta vagy a csirke-rizs-brokkoli( :) ) volt de sorolhatnám még.
Ijesztő dolgok vannak az biztos.
Na mostmár viszont lefekszem, picit már fájnak az ujjaim. Érted meg ddrake imádkozom, hogy az éjszakai manó ne vigye el az eddig megszerzett izmaid.
Nem vagyok nagydarab. 180-hoz jó, ha 79-80 kiló meg szokott lenni, és nem is vagyok elvakult szakbarbár sem.
A kérdés pedig még mindig arról szólt, hogy a naturál testépítő milyen anyagot nem használhat, ami már aránytalanul hozzásegíti a fejlődéshez, és nem arról, hogy milyen egyéb anyagoknak vagyunk kitéve, amiknek semmi köze a fejlődéshez (vagy legalábbis nem sok, vagy csak nagyon közvetett).
Pont ezt mondtam, senkit nem fognak kizárni a cigi vagy a drog miatt, vagy nem fog felmerülni a gyanú, hogy hű srácok, ez már kicsit túl izmos, csekkoljuk csak le a nikotint a vizeletében, mert attól lett izmos. Nem.
Ezt értsd meg, hogy a naturál szó sportban (testépítésben) addig számít, amíg eredményeket nagyban segítő módszert nem alkalmazol, tehát állhatsz fejen naturálként, ahogy akarsz, nem leszel 140 kiló 6%testzsírral (amit ugye nagyban pontoznak versenyeken), erről van szó, ezt remélem megérted, mert már korábban is mondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!